Header Overetengesproken.nl
Zomerse stamppot met rucola en worst

Zomerse stamppot met rucola en worst

 |  Geen reacties
57 Shares

Dat we minder vlees zouden moeten eten en juist meer plantaardige eiwitten wordt steeds duidelijker. Het is niet alleen duurzamer het is ook veel beter voor je gezondheid. Wij eten daarom veel vegetarisch en af en toe wat vlees. Als je niet gewend bent vegetarisch te koken kan de omschakeling best lastig zijn. Vleesvervangers gebruiken is dan een mooie eerste stap. En nu is er een nieuwe product naast de vleesvervangers: blended worsten en hamburgers van Gro. Blended burgers (en worsten) zijn gemaakt van rundvlees maar bestaan ook voor 40% uit duurzaam gekweekte oesterzwammen. Wij waren aangenaam verrast: heerlijk gekruid vlees, iets droger dan een 100% rundvlees product maar nog altijd sappig genoeg en erg lekker. Ik maakte er onder andere deze zomerse stamppot met rucola en worst mee.

Blended burger en worst

De blended burgers en worsten werden bezorgd in een maaltijdbox met 5 receptkaarten en ingrediënten voor 2 gerechten. Met de ingrediënten uit de box maakten we een blended hamburger in een pita broodje met tahini en tomaat en een zomerse rucolastamppot met gebakken blended worst. Beide gerechten smaakten goed maar de zomers stamppot was echt onze favoriet.

Omdat de maaltijdbox voor 4 personen was had ik worstjes en hamburgers over om een extra recept te maken. Met de venkel en farfalle die ik toevallig nog had liggen maakte ik de pasta met venkel, citroen en stukjes worst van één van de overige receptkaarten. En voor de derde keer hadden we een heerlijke maaltijd met blended rundvlees op tafel staan. Omdat de zomers stamppot echt onze favoriet was heb ik gevraagd of ik het recept met jullie mocht delen en yesss, dat mocht. Bij deze dus en hopelijk genieten jullie net zo van deze stamppot met rucola als wij hebben gedaan.

Zomerse stamppot met rucola en worst - Makkelijke en snel te bereiden stamppot. Lekker kruidig door de rucola, de frisse tomatensalsa maakt het helemaal af.

Zomerse stamppot met rucola en worst

Makkelijke en snel te bereiden stamppot. Lekker kruidig door de rucola, de frisse tomatensalsa maakt het helemaal af.

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

Voor de zomerse stamppot:

  • 500 gr geschilde aardappels, iets kruimig
  • 75 gr rucola
  • 2 blended worsten met oesterzwam
  • scheut volle melk
  • klontje roomboter

Voor de tomatensalsa:

  • 2 grote tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • zout, zwarte peper

Voor de garnering:

  • krokant gebakken salieblaadjes

Aan de slag

Voor de tomatensalsa:

  1. Was de tomaten, snij doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes. Pers de knoflook erbij en breng op smaak met een scheut olijfolie, wat zout en versgemalen zwarte peper.

Voor de zomerse stamppot en worst:

  1. Braad de worsten in wat roomboter gaar en goudbruin.

  2. Snij ondertussen de aardappelen in stukjes, kook gaar en stamp samen met wat melk en een klontje roomboter tot puree. Schep de rucola door de puree.

  3. Schep de rucolastamppot op twee borden, schep er de tomatensalsa naast en leg tot slot op elk bord een worst. Serveer direct.

    Eet smakelijk!

Dit recept bevat toegestuurde producten (blended worst en hamburger)
Bovenstaand recept is ontwikkeld door Gro en Jean Beddington.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.


Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en volg mij via
INSTAGRAM, FACEBOOK en PINTEREST
of meld je aan voor de
NIEUWSBRIEF

Geef een reactie

Recept waardering