Zomerse fruitsalade - Trakteer jezelf op deze salade van Hollandse aardbeien, ananas, granaatappelpitjes, blauwe bessen en frambozen!

Zomerse fruitsalade

Direct naar het recept Bewaren
Trakteer jezelf op deze salade van Hollandse aardbeien, ananas, granaatappelpitjes, blauwe bessen en frambozen!

Hoewel aardbeien echte zomerkoninkjes zijn kan je ook in het voorjaar heerlijke aardbeien kopen. Let er dan wel op dat het Lambada aardbeien zijn. Dit ras geeft al vroeg in het voorjaar heerlijke vruchten. Hoe je weet of aardbeien lekker zijn? Ruik aan het doosje: goede (Hollandse) aardbeien ruiken zoet en lekker.

Zomerse fruitsalade - Trakteer jezelf op deze salade van Hollandse aardbeien, ananas, granaatappelpitjes, blauwe bessen en frambozen!

Zomerse fruitsalade

Beoordeel dit recept
Hoeveelheid: 1 flinke schaal vruchtensalade

Ingrediënten: 

  • ½ ananas
  • 250 gr Hollandse aardbeien
  • ½ granaatappel
  • 125 gr blauwe of bosbessen
  • 125 gr frambozen
  • vers citroensap
  • honing
  • blaadjes munt voor de garnering

Aan de slag:

  • Maak de ananas schoon en snij de helft in kleine stukjes.
  • Was de aardbeien en blauwe bessen voorzichtig en laat uitlekken. Snij de aardbeien in kleine stukjes.
  • Rol de granaatappel met je hand over het aanrecht. Als het goed is hoor 'm daarbij kraken. Dat is dus precies de bedoeling, de pitjes binnenin komen dan goed los. Snij de granaatappel door het dikste stuk (de buik) middendoor. Pak een helft, hou deze met het snijvlak van je af in een diepe kom (vanwege het spatten) en klap binnenstebuiten. De meeste pitjes zullen nu in de kom vallen. Pluk de laatste pitjes uit de schil en verwijder eventueel vruchtvlees dat met de pitjes is meegekomen.
    Let op: het schoonmaken van een granaatappel kan flink spatten. En geloof me (ik spreek uit ervaring!) deze vlekken zijn moeilijk uit je kleding te krijgen. Draag dus echt een schort.
  • Schep het fruit in een grote kom of schaal door elkaar.
  • Meng wat vers citroensap met honing tot een lekkere, zoete dressing met nog net een vleugje fris. Giet de dressing over de fruitsalade en schep weer door elkaar.
  • Garneer de salade met blaadjes munt en frambozen.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept