Header Overetengesproken.nl
Zomerse cocktail met wodka

Zomerse cocktail met wodka

met Geen reacties
125 Shares

Zomervakantie en tropische temperaturen vragen om tropische drankjes. En af en toe een lekkere cocktail is ook niet verkeerd. Dus ging ik afgelopen weekend aan de slag en zo ontstond deze zomerse cocktail met wodka. Sinaasappelsap gemixt met wodka, ook wel bekend als screwdriver, is een klassieker maar waarom zou je wodka niet eens combineren met een ander soort sap. Ik koos voor appel, ananas en perzik sap van Flevosap en combineerde dat met Rotterdamse wodka tot een verfrissende cocktail.

Rotterdamse wodka zul je misschien denken. Nou die bestaat dus en ik maakte er onlangs voor het eerst kennis mee. Chapter Spirits is een Rotterdamse stokerij die wodka en gin stookt. Nou ben ik geen echte wodka of gin drinker maar de passie waarmee Bart Bel van Chapter Spirits sprak over ‘zijn’ wodka was indrukwekkend. Ze stoken wodka om vervolgens met een deel van de batch ook gin te maken. Het is een super zachte en heel aromatische single malt tarwe wodka en wordt gestookt met zuiver gletsjerwater. Echt heel lekker, kan niet anders zeggen! Maar niet alleen de wodka is indrukwekkend. Ook de fles waarin de wodka wordt verpakt is uniek. Omdat de wodka slechts in beperkte hoeveelheden wordt gestookt staat op elke fles niet alleen het batchnummer maar ook een uniek flesnummer vermeld. Een kleine knipoog naar genummerde kunstwerken…Zomerse cocktail met wodka - Voeg wat wodka toe aan een fles appel, ananas en perzik sap en je hebt een heerlijk zomerse cocktail.

Zomerse cocktail met wodka

Voeg wat wodka toe aan een fles appel, ananas en perzik sap en je hebt een heerlijk zomerse cocktail.
Hoeveelheid 2 cocktails

Ingrediënten

 • 200 ml gekoeld Flevosap appel, ananas, perzik
 • 35-50 ml Chapter wodka
 • 1 sinaasappel
 • takjes munt
 • 2 rietjes

Aan de slag

 1. Snij de sinaasappel doormidden, snij uit 1 helft de partjes los en snij van de andere helft 2 mooie versiering voor op de rand van de glazen.
 2. Mix het sap met de wodka.
 3. Vul de glazen met een bodempje sinaasappelpartjes en schenk er de cocktail op.
 4. Zet een rietje in elk glas, versier met een stukje sinaasappel en wat munt en serveer de zomerse cocktail met wodka direct.

  Proost!

Dit recept bevat ontvangen producten (Chapter wodka en Flevosap).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.


Volg jij mij al via Instagram, Facebook of Pinterest?
Meld je ook aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten.

Laat een reactie achter

Recept waardering