Zelf sushi maken - Sushi maken is helemaal niet moeilijk. Ik leg je uit wat je nodig hebt en hoe je sushi maakt. Leuk om te doen en super lekker!

Zelf sushi maken

Sushi maken is helemaal niet moeilijk. Ik leg je uit wat je nodig hebt en hoe je sushi maakt. Super lekker!
Direct naar het recept

Sushi maken vind ik ontzettend leuk om te doen. Helaas was het er al lange tijd niet meer van gekomen. Tot ik onlangs van Saitaku een complete box ontving. In die box zit, met uitzondering van de verse ingrediënten zoals zalm, ei en komkommer, echt alles wat je nodig hebt. Precies afgemeten dus je kan direct aan de slag.

Doorgaans ben ik niet zo van de boxen/verpakkingen. Ik koop het liefst zelf mijn spullen zodat ik precies kan uitzoeken wat ik wel en niet wil hebben. En dus kocht ik altijd bij de toko pakken sushirijst, zakjes met nori vellen, rijstazijn, ingelegde gember, wasabipasta en Japanse sojasaus. Geen probleem toen ik bijna wekelijks sushi maakte maar toen daar ineens de klad in kwam zat ik met een stapel aangebroken verpakkingen. Ik was dan ook erg benieuwd naar de box.

Saitaku sushi kit

Ingelegde gember en wasabipasta in kleine zakjes. Dat zal vast niet zoveel voorstellen was mijn eerste gedachte toen ik de sushi kit opende. Maar eerlijk is eerlijk: ik kan niet anders zeggen dan dat het ideaal is! Precies de smaken zoals ik voorheen ook gewend was. Scherpe wasabipasta, lekkere gember, goede nori en prima rijst. Bij mij staat er voortaan zo’n box in de voorraad kast, hebben we ineens zin in sushi dan hoef ik niet meer eerst naar de toko. Voor degene die wel z’n spullen bij de toko haalt: op de foto staan de doorgaans door mij gebruikte wasabi en sojasaus. En natuurlijk een flesje saké want een klein glaasje bij de sushi is natuurlijk wel erg lekker.

Zelf sushi maken - Sushi maken is helemaal niet moeilijk. Ik leg je uit wat je nodig hebt en hoe je sushi maakt. Leuk om te doen en super lekker!

Zelf sushi maken

1 stem, stem ook
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

 • 4 velletjes nori
 • 200 gr sushirijst
 • 25 ml zachte rijstazijn
 • 1 ei
 • paar plakjes gerookte zalm
 • stukje komkommer
 • Kikkoman sojasaus
 • ingelegde gember
 • wasabipasta
 • olie

Extra benodigdheden:

 • bamboematje
 • eetstokjes
 • bakje met water

Aan de slag:

 • Kook de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Giet de rijst af en laat eventueel droog stomen. Giet de rijstazijn over de hete rijst en schep voorzichtig door elkaar. Laat de rijst nu volledig afkoelen. 
  Tip: Om de azijn zachter van smaak te maken kan je er eventueel wat suiker in oplossen.
 • Klop het ei los met een lekkere scheut sojasaus. Verwarm in een klein koekenpannetje wat olie en bak een omelet.
 • Snij de komkommer en de omelet in dunne reepjes en haal de plakjes zalm los van elkaar.
 • Leg een velletje nori met de gladde, glanzende kant op het werkblad, spreid een kwart van de rijst voorzichtig uit over het nori vel maar laat aan de bovenzijde een rand van ongeveer 2 tot 3 cm onbedekt. Leg net iets voor het midden van de rijst een strook vulling. Leg de vulling echt over de gehele breedte. Begin het rollen van de sushi door de onderzijde van de nori + rijst over de vulling te leggen. Druk goed aan en rol voorzichtig verder. Bevochtig het laatste stukje nori met een beetje water en sluit de rol. Druk stevig aan en ga verder met de volgende vellen.
  Tip: Dip de toppen van je vingers steeds even in het water terwijl je de rijst verdeelt. Zo plakken de korrels minder aan je handen. Let erop dat je de rijst niet te hard aandrukt want dan krijg je een plak rijst in plaats van individuele rijstkorrels.
 • Snij elke sushi rol met een scherp mes doormidden en vervolgens elke helft in 3 stukken.
 • Serveer de sushi met schaaltjes sojasaus, stukjes gember en wasabipasta.
  Eet smakelijk!

Tips:

Vind je het rollen van sushi wat lastig of zie je graag een voorbeeld? In deze video wordt het rollen duidelijk voorgedaan. Mijn tip: laat een bredere rand over om de sushirol te sluiten. In het voorbeeld zie je dat de rijst de neiging heeft eruit te piepen, dat voorkom je met een bredere rand. 

Bewaar dit recept op Pinterest:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Dit recept bevat een toegestuurd product (Saitaku sushi box).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept
2 reacties

 1. Heerlijk! Bij mij staat de doos nog, maar ik ben helemaal enthousiast geworden. Vooral sushi met zalm is mijn favoriet!

  1. Hoi Lianne, ik zou snel aan de slag gaan. Echt heel lekkere sushi!! Succes en alvast eet smakelijk.