Header Overetengesproken.nl
Zelf kipgehakt maken

Zelf kipgehakt maken

 |  Geen reacties

Gehakt, ik heb het altijd in de vriezer liggen. Rauw, rul gebakken, gekruid en ongekruid. Maar tot voor kort uitsluitend rundergehakt. Kipgehakt vind ik erg lekker maar is bij mij in de buurt niet altijd evengoed verkrijgbaar. Maar sinds ik kortgeleden heb ontdekt hoe makkelijk het is om zelf kipgehakt te maken heb ik dat tegenwoordig ook in de vriezer liggen. Kipfilet is heel mager, kipdijfilet bevat iets meer vet maar is wel weer smaakvoller. Door te spelen met de verhoudingen heb je dus invloed op de smaak en het vetpercentage.

Kipgehakt gebruik je op dezelfde manier als ander soorten gehakt gehakt. Draai er balletjes van, maak er spiezen mee of bak het rul. Kruiden kan naar smaak en je kan het ook prima vullen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kipgehakt cordon bleu? Of gebruik het in de bolognesesaus voor over de pasta, maak er chili con carne mee of gebruik het als vulling in een bladerdeeghapje.

Zelf kipgehakt maken - Super eenvoudig en je kan er alle kanten mee op. Maak er spiezen mee, draai er balletjes van of bak het rul. Super vers!

Ingrediënten

  • kipfilet

   en/of

  • kipdijfilet

Aan de slag

Verwijder eventuele randjes vet van de kip en snij in kleinere stukken.

Doe de stukken kip in een foodprocessor of hakmolen en maal met behulp van de pulse-knop tot gehakt.
Heb je toevallig een gehaktmolen in huis dan kan je die natuurlijk ook gebruiken.

Bewaar tot gebruik in de koelkast of vries in porties in.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Close
Vul je gegevens in en ontvang
elke vrijdag GRATIS:

..

Inschrijven nieuwsbrief