Zalm met pesto
Omdat vis rijk is aan goede vetten eten wij regelmatig een stukje vis. Een lekkere zalmfilet is dan toch wel onze favoriet. En ineens realiseerde ik mij dat ik, buiten de tonijnsalade van vorige week, nog helemaal geen visrecepten op de website heb geplaatst. Vandaag dus een lekker recept met vis.
Vis bakken vind ik vaak best lastig. Bak je niet op de juiste temperatuur dan krijg je eiwitstolsels of wordt de vis te droog. Een aantal soorten witvis hebben juist weer de neiging papperig te worden. Door vis en papillotte -ingepakt als pakketje- te bereiden maak je het jezelf een stuk gemakkelijker. Doordat de sappen en smaken niet kunnen ontsnappen wordt je vis lekker mals en extra smaakvol. Ook kan je extra smaakstoffen zoals groenten of kruiden in het pakketje stoppen. En het is ook nog eens magerder dan bakken in olie of boter.
Zalm met pesto
Ingrediënten:
- 4 zalmfilets van 200 gr
- pesto, homemade of kant en klaar
- stukje Parmigiano Reggiano om te raspen
- zout
- 4 vellen aluminiumfolie
Aan de slag:
- Spoel de zalmfilets af en dep goed droog.
- Smeer de filets royaal in met pesto, bestrooi met wat zout en leg elke filet op een eigen stukje aluminiumfolie.
- Vouw de pakketjes netjes dicht maar laat wel wat ruimte zodat de lucht en stoom kunnen circuleren.
- Leg de pakketjes in een braadslede of op een bakplaat en schuif in het midden van een op 180°C hete lucht voorverwarmde oven. Laat de zalm in ongeveer 10 minuten gaar worden. De exacte tijd is lastig te geven want die hangt sterk af van de grootte en dikte van de filets.
- Leg de zalmpakketjes op borden of een grote schaal en maak aan tafel open.
- Rasp tot slot wat Parmezaanse kaas over de zalmfilets.
Eet smakelijk!
Tips:
- Serveer met een lekkere groene salade en frietjes met pestomayonaise. Pestomayonaise maak je door een beetje pesto door (huisgemaakte) mayonaise te roeren en that’s it.
- Lekker met pastinaak frietjes erbij.
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!