Header Overetengesproken.nl
Yum gai of Thaise salade

Yum gai of Thaise salade

 |  Geen reacties
14 Shares

Als we bij een Thais restaurant eten kijk ik altijd of ze yum gai hebben. Dat is een Thaise salade van stukjes kipfilet, plakjes ei en rauwkost die op smaak is gebracht met een zoute maar toch frisse dressing. Ik heb de salade voor het eerst bij de Thai in de Scheveningse haven gegeten en ik moet eerlijk zeggen dat ze daar echt de allerlekkerste yum gai hebben.

Naast de ingrediënten zit het geheim toch vooral in de dressing. De dressing doet een beetje aan chilisaus denken maar is het niet. De dressing bestaat namelijk uit gelijke delen vissaus en limoensap op smaak gebracht met wat suiker. Voeg daar een fijngehakt rawit pepertje aan toe en de dressing is klaar. Licht pittig, lekker fris met toch ook een zoute ondertoon waardoor de stukjes kipfilet waanzinnig lekker op smaak worden gebracht. Ik ben echt fan van deze yum gai salade.

Yum gai of Thaise salade - Salade van rauwkost, gekookte kipfilet en ei op smaak gebracht met een heerlijke dressing van vissaus, limoensap en een pepertje.

Yum gai of Thaise salade

Salade van rauwkost, gekookte kipfilet en ei op smaak gebracht met een heerlijke dressing van vissaus, limoensap en een pepertje.
Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr kipfilet of kipdijfilet
  • 1 hardgekookt ei
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • stuk komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • paar takjes verse koriander, fijngehakt
  • enkele blaadjes botersla of romaine sla
  • zout

Voor de dressing:

  • 1 rawit pepertje
  • eetlepel citroen- of limoensap
  • eetlepel vissaus
  • 1-1½ theelepel suiker

Aan de slag

  1. Leg de kipfilet in kokend zout water en kook de kipfilet rustig gaar, laat afkoelen en trek met de toppen van je vingers uit elkaar tot kleine stukjes.
  2. Maak de dressing door het pepertje ragfijn te snipper en te mengen met het limoensap, de vissaus en de suiker. Roer goed om de suiker op te lossen en schenk dan ¼ van de dressing over de kipfilet, hussel door elkaar en laat intrekken.

    Tip: afhankelijk van het merk vissaus dat je gebruikt kan de vissaus meer of juist minder zout zijn. Proef en pas de hoeveelheid citroen/limoensap en suiker naar smaak aan. De dressing moet een lekkere combinatie van licht zoutig en friszuur worden.

  3. Snij de tomaten in kleine partjes, de ui in halve ringen, de komkommer in stukjes of plakjes en de lente-uitjes in ringetjes.
  4. Voeg de gesneden rauwkost bij de kipfilet, voeg de koriander en de rest van de dressing toe en hussel goed door elkaar.
  5. Schik wat slablaadjes op een bordje of schaal, verdeel de salade erover en garneer de yum gai met ei.


    Eet smakelijk!

Tips

Yum gai smaakt gekoeld het lekkerst. Haal de ingrediënten dus vooral pas op het laatst uit de koelkast of maak de Thaise salade ruim voor gebruik en bewaar in de koelkast.

Geef een reactie

Close
Vul je gegevens in en ontvang
elke vrijdag GRATIS:

..

Inschrijven nieuwsbrief