Yoghurtijs met mango en ananas - Verfrissend ijs van pure ingrediënten. Heerlijk op een ijshoorntje of in een coupe met vers fruit.

Yoghurtijs met mango en ananas

Verfrissend ijs van pure ingrediënten. Heerlijk op een ijshoorntje of in een coupe met vers fruit.
Direct naar het recept

Buiten is het 38ºC, de mussen vallen van het dak en ik heb zin in ijs. Helaas hebben wij nooit ijsjes of een bak ijs op voorraad in de vriezer. Want ja, als je eenmaal de luxe van een zelfkoelende ijsmachine heb ervaren wil je niet anders meer dan huisgemaakt ijs. Dit keer maakte ik yoghurtijs met mango en ananas. De ijsbasis was al zo lekker, ik kon bijna niet wachten tot het klaar was. Terwijl het ijs draaide schreef ik het recept voor je uit, kan jij er ook van genieten.

Zelf ijs maken

Zelf ijs maken is op zich niet moeilijk en kan zowel met als zonder ijsmachine. Zonder ijsmachine moet je alleen wel iets meer geduld hebben. Zonder giet je de ijsbasis in een lage schaal en plaatst die in de vriezer. Afhankelijk van het soort ijs dat je maakt roer je het elke 30-60 minuten een keer door met een vork. Zo breek je de ijskristallen en breng je lucht in het ijs. Wat je ook kan doen is de de ijsbasis in deelblokjes invriezen en daarna pureren in een blender. Eventueel plaats je het vers gedraaide ijs nog even terug in de vriezer.

Yoghurtijs met mango en ananas - Verfrissend ijs van pure ingrediënten. Heerlijk op een ijshoorntje of in een coupe met vers fruit.

IJsmachine

IJs maken met een ijsmachine gaat een stuk sneller. Er zijn 2 soorten machines: zelfvriezend of met een koelelement dat je bewaart in de vriezer. Ik heb lang een machine met koelelement gehad maar ben zo blij dat ik nu een zelfkoelende heb. Zo’n koelelement werkt op zich prima maar ik vergat dus altijd het element op tijd (24 uur tevoren) in de vriezer te leggen. Mijn Magimix Gelato Expert sluit ik aan en binnen 5 minuten kan ik ijsdraaien. Echt ideaal!

Yoghurtijs met mango en ananas - Verfrissend ijs van pure ingrediënten. Heerlijk op een ijshoorntje of in een coupe met vers fruit.

Magere melkpoeder

Yoghurt en fruit bevatten behoorlijk wat water waardoor het ijs snel hard wordt. Door wat magere melkpoeder toe te voegen wordt het ijs iets romiger en blijft het zachter. Heb je geen magere melkpoeder in huis dan kan je ook prima ongeklopte slagroom gebruiken, daar wordt het ijs immers ook romiger door. Magere melkpoeder is verkrijgbaar in de supermarkt. Het staat veelal in het schap bij de houdbare melk.

Yoghurtijs met mango en ananas - Verfrissend ijs van pure ingrediënten. Heerlijk op een ijshoorntje of in een coupe met vers fruit.

Yoghurtijs met mango en ananas

Geef je waardering
Hoeveelheid: 1 liter ijs

Ingrediënten: 

 • 500 gr Griekse yoghurt
 • 300 gr mango, diepvries
 • 250 gr ananas, vers in stukjes
 • 3-4 eetlepels witte basterdsuiker
 • 1 eetlepel citroensap
 • 1 eetlepel magere melkpoeder of ongeslagen slagroom

Aan de slag:

 • Schep de yoghurt in een blender en voeg de rest van de ingrediënten toe en pureer tot een gladde massa.
 • Schenk de ijsbasis in de ijsmachine en draai tot ijs.
  Tip: heb je geen ijsmachine giet de ijsbasis dan in een diepvries bakje en roer het ijs elke 45 minuten even door met vork. Herhaal tot het ijs voldoende stevig is.
  Tip: vanwege het bloedhete weer heb ik het gedraaide ijs in een bak geschept en nog 30-45 minuten in de vriezer laten opstijven. Langer zou ik niet doen. Vers gedraaid en nog lekker zacht en smeuïg is dit ijs het lekkerst.
 • Schep bolletjes ijs in een coupe of oubliewafel.
  Eet smakelijk!

Tips:

 1. Voor de mango gebruik ik graag blokjes uit de diepvries. Dat zorgt ervoor dat de ijsbasis gelijk al goed koud is en het ijs snel klaar is. Daarbij vind ik de smaak van diepvries mango eigenlijk altijd lekker. Ananas gebruik ik bij voorkeur wel vers.
 2. In plaats van yoghurt kan je ook prima skyr of kwark gebruiken. Voeg dan wel wat (extra) ongeklopte slagroom toe om het romiger te maken.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Zin in nog meer ijs? Check onderstaande recepten:

Dit recept heb ik geschreven in samenwerking met Magimix.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept