Yoghurtijs met chocolade en aardbeien - Heerlijk zacht en romig yoghurtijs met knapperige stukjes chocolade en een lekkere swirl aardbeienjam erdoor.

Yoghurtijs met chocolade en aardbeien

Heerlijk zacht en romig yoghurtijs met knapperige stukjes chocolade en een lekkere swirl aardbeienjam erdoor.
Direct naar het recept

Zacht en romig yoghurtijs met krokante stukjes chocolade en de fijne smaak van aardbeien. Door het gebruik van Skyr naturel (0% vet, extra veel eiwit) en weinig suiker kan je met een gerust hart genieten van dit lekkere ijs. Heb je wat over bewaar dat dan in de vriezer. Haal het er wel ruim voor gebruik weer uit omdat het anders te hard is. Na een tijdje in de koelkast is het weer heerlijk zacht en smeuïg.

Misschien wel even leuk om te vermelden waarom dit ijs zo hard wordt in vriezer. Naast smaak heeft suiker namelijk nog een functie in ijs: het voorkomt dat ijs hard en stug wordt in de vriezer. Gebruik je weinig suiker dan wordt je ijs in de vriezer harder dan het ijs dat je koopt in de winkel. Eet dit soort ijs dus snel nadat je het hebt gemaakt. Een half uurtje in de vriezer kan geen kwaad maar daarna wordt het -afhankelijk van de hoeveelheid- erg hard. Op zich niet erg maar even snel een bolletje ijs scheppen is er dan niet bij daarvoor moet je echt eerst een tijdje in de koelkast zetten.

Het lekkerste yoghurtijs met chocolade en aardbeien maak je natuurlijk met homemade aardbeienjam. Ik maakte het mezelf dit keer makkelijk en gebruikte een pot ‘meer fruit minder suiker’ aardbeienjam van Bonne Maman. Officieel mag het dan geen jam meer heten dus kijk ook eens bij de vruchtenspreads als je deze jam zoekt en niet kan vinden.

Yoghurtijs met chocolade en aardbeien - Heerlijk zacht en romig yoghurtijs met knapperige stukjes chocolade en een lekkere swirl aardbeienjam erdoor.

Yoghurtijs met chocolade en aardbeien

Waardeer dit recept
Hoeveelheid: 6 bolletjes ijs

Ingrediënten: 

 • 500 gr Skyr naturel
 • 50 gr kristalsuiker
 • (homemade) aardbeienjam
 • 35-40 gr pure chocolade

Voor de garnering:

 • pure chocolade
 • takje vers munt

Aan de slag:

 • Meng de Skyr met de suiker en giet wanneer alles goed is opgelost in de ijsmachine en zet aan.
 Het makkelijkst is een zelfkoelende ijsmachine maar eentje met een diepvrieselement werkt ook prima.
  Tip: komt de Skyr rechtstreeks uit de koelkast dan is het mengsel koud genoeg. Indien nodig plaats je het nog even terug in de koelkast om door en door koud te worden.
 • Hak de pure chocolade met een mes in kleine blokjes. Voeg de chocolade bij het Skyrmengsel wanneer je ziet dat het lobbig begint te worden van de kou.
 • Als het ijs klaar is swirl je de aardbeienjam door het ijs. Schep er mooie bolletjes van, rasp er wat chocolade over en garneer met een blaadje munt.
  Eet smakelijk!

Tips:

 1. Maak het ijs extra smaakvol door wat vanille extract of vanillemerg aan de skyr toe te voegen.
 2. Snij eens een takje munt ragfijn en meng dat samen met de suiker door de skyr.
 3. Yoghurtijs moet vooral lekker fris zijn en niet te zoet daarom gebruik ik in dit recept weinig suiker. Ben jij meer van zoet yoghurtijs? Gebruik dan gerust meer.
 4. Dit ijs is ook heel lekker met Griekse yoghurt in plaats van Skyr.

Bewaar dit recept op Pinterest:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Dit recept bevat een toegestuurd product (jam).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept