Yoghurtijs met chocolade en aardbeien - Heerlijk zacht en romig yoghurtijs met knapperige stukjes chocolade en een lekkere swirl aardbeienjam erdoor.

Yoghurtijs met chocolade en aardbeien

Direct naar het recept Bewaren
Heerlijk zacht en romig yoghurtijs met knapperige stukjes chocolade en een lekkere swirl aardbeienjam erdoor.

Zacht en romig yoghurtijs met krokante stukjes chocolade en de fijne smaak van aardbeien. Door het gebruik van Skyr naturel (0% vet, extra veel eiwit) en weinig suiker kan je met een gerust hart genieten van dit lekkere ijs.

Waarom wordt mijn ijs hard in de vriezer?

Met name ijs met weinig suiker heeft daar last van. Suiker heeft naast smaak nog een andere functie in ijs. Het voorkomt dat ijs hard en stug wordt in de vriezer. Maak je ijs met minder suiker eet het dan snel op nadat je het hebt gemaakt. Een half uurtje in de vriezer kan geen kwaad maar daarna wordt het snel hard. Op zich niet erg maar een bolletje ijs scheppen is er dan niet meer bij. Zet voor gebruik eerst een tijdje in de koelkast om zachter te worden.

Yoghurtijs met chocolade en aardbeien - Heerlijk zacht en romig yoghurtijs met knapperige stukjes chocolade en een lekkere swirl aardbeienjam erdoor.

Yoghurtijs met chocolade en aardbeien

Beoordeel dit recept
Hoeveelheid: 6 bolletjes ijs

Ingrediënten: 

  • 500 gr Skyr naturel
  • 50 gr kristalsuiker
  • (homemade) aardbeienjam
  • 35-40 gr pure chocolade

Voor de garnering:

  • pure chocolade
  • takje vers munt

Aan de slag:

  • Meng de Skyr met de suiker en giet wanneer alles goed is opgelost in de ijsmachine en zet aan.
 Het makkelijkst is een zelfkoelende ijsmachine maar eentje met een diepvrieselement werkt ook prima.
    Tip: komt de Skyr rechtstreeks uit de koelkast dan is het mengsel koud genoeg. Indien nodig plaats je het nog even terug in de koelkast om door en door koud te worden.
  • Hak de pure chocolade met een mes in kleine blokjes. Voeg de chocolade bij het Skyrmengsel wanneer je ziet dat het lobbig begint te worden van de kou.
  • Als het ijs klaar is swirl je de aardbeienjam door het ijs. Schep er mooie bolletjes van, rasp er wat chocolade over en garneer met een blaadje munt.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

  1. Maak het ijs extra smaakvol door wat vanille extract of vanillemerg aan de skyr toe te voegen.
  2. Snij eens een takje munt ragfijn en meng dat samen met de suiker door de skyr.
  3. Yoghurtijs moet vooral lekker fris zijn en niet te zoet daarom gebruik ik in dit recept weinig suiker. Ben jij meer van zoet yoghurtijs? Gebruik dan gerust meer.
  4. Dit ijs is ook heel lekker met Griekse yoghurt in plaats van Skyr.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Gemaakt door: Mariette

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept