Header Overetengesproken.nl
Yoghurtbavarois met mango topping

Yoghurtbavarois met mango topping

 |  Geen reacties
839 Shares

Een lekker dessert als afsluiter van een etentje: ik hou er altijd plaats voor. Deze yoghurtbavarois met mango topping is lekker fris en niet zwaar. Lekker na een copieus diner in de winter maar ook super lekker na een gezellige zomerse maaltijd op het terras in de tuin. Niet zo’n fan van mango? Gebruik dan gewoon een ander soort fruit en maak het glas of schaaltje daar mooi mee op.

Een bavarois maken vraagt wat tijd doordat je met gelatine werkt maar het ideale is dan wel weer dat je dit makkelijk een dag tevoren kan doen. En als je vaker bavarois maakt, bijvoorbeeld sinaasappel– of chipolatabavarois, wordt het steeds makkelijker. Je voelt immers steeds beter aan wanneer de gelatine begint te pakken en je de slagroom en het eiwitschuim erdoor kunt spatelen.

Yoghurtbavarois met mango topping - Lekker fris en luchtig dessert. Perfect als afsluiter van een gezellig etentje.

Yoghurtbavarois met mango topping

Lekker fris en luchtig dessert. Perfect als afsluiter van een gezellig etentje.
Hoeveelheid 4 desserts

Ingrediënten

 • 3 dl volle yoghurt
 • 0,9 dl slagroom
 • 2 eiwitten
 • 60 gr suiker
 • 2 eetlepels citroensap
 • 4 blaadjes gelatine (= 6,67 gr)

Voor de garnering en opmaak:

 • 1 mango
 • limoen- of citroensap
 • verse muntblaadjes
 • 40 gr pure chocolade of kant en klare chocolade decoratie

Aan de slag

Voor de yoghurtbavarois:

 1. Week de gelatine in een ruime kom met koud water.
 2. Klop de slagroom bijna stijf en bewaar in de koelkast.
 3. Meng de yoghurt met de citroen en suiker.
 4. Breng in een pannetje een klein beetje water aan de kook, haal van het vuur, knijp de gelatine uit en los dit goed op in het hete water. Roer de gelatine door het yoghurtmengsel.
 5. Zodra het yoghurtmengsel lobbig begint te worden klop je de eiwitten stijf.
 6. Spatel de slagroom door het yoghurtmengsel en vouw vervolgens de eiwitten erdoor. Verdeel over de glazen en laat tenminste 6 uur in de koelkast opstijven.

Voor de chocolade decoratie:

 1. Breek de chocolade in blokjes en doe 2/3 in een schaaltje. Verwarm au bain-marie tot de chocolade goed gesmolten en mooi vloeibaar is.

  Tip: Niet alle chocolade smelt even makkelijk en/of hard weer mooi uit na afloop. Voor decoratie werk gebruik ik vaak de Fin Carré pure chocolade van Lidl.

 2. Haal het schaaltje van het pannetje met heet water en doe de overgebleven stukjes chocolade erbij. Roer rustig door tot alles weer mooi glad is.
 3. Giet de chocolade in een (papieren) spuitzakje en spuit op een vel bakpapier mooie decoraties en laat opstijven. Om de decoraties goed uit te laten harden leg je het hele vel bakpapier in de koelkast of je haalt heel voorzichtig de decoraties los, legt ze op een bord met steeds een stukje papier tussen de afzonderlijke decoraties en zet het bord in de koelkast.

Voor de opmaak en garnering:

 1. Schil de mango, verwijder de pit en maal de helft van het vruchtvlees samen met wat limoensap fijn in een blender. Schenk de puree in een kom en bewaar in de koelkast. Snij het overgebleven vruchtvlees in kleine blokjes, schep in een schaaltje en bewaar in de koelkast.
 2. Schenk vlak voor het serveren de mangopuree over de yoghurtbavarois, schep er wat mangoblokjes op en garneer met chocolade decoratie en een blaadje munt.

  Eet smakelijk!

Tips

In onderstaande video zie je hoe je heel makkelijk een spuitzakje of cornetje vouwt:


Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en volg mij via
INSTAGRAM, FACEBOOK en PINTEREST
of meld je aan voor de
NIEUWSBRIEF

Geef een reactie