Yoghurt met appelmoes en speculaascrumble - Fris, zoet en crunchy toetje dat je in een handomdraai op tafel zet. Dit wil je echt proeven!

Yoghurt met appelmoes en speculaascrumble

Fris, zoet en crunchy toetje dat je in een handomdraai op tafel zet. Dit wil je echt proeven!
Direct naar het recept

Tja, kan ik de yoghurt met appelmoes en speculaascrumble van vandaag wel een recept noemen? Het is zo makkelijk dat het eigenlijk geen uitleg nodig heeft. Omdat ik heb gemerkt dat veel mensen het niet kennen heb ik toch besloten het als recept op de blog te delen. Want echt, het is zo lekker!

Hoe ik aan het recept kom? Mijn moeder maakte vroeger geregeld een toetje van yoghurt, appelmoes en een bergje beschuitkruim, kaneel en suiker erop. Als eerste at ik dan altijd de yoghurt op om te eindigen met appelmoes en dat heerlijke bergje kruim. Ja, goede herinneringen aan.

Speculaascrumble

Michel keek me altijd gek aan als ik erover vertelde maar is inmiddels ook een liefhebber. Toen ik onlangs Servero fruitmoesjes in portie verpakkingen kreeg toegestuurd wist gelijk wat ik daarmee ging doen. Omdat ik geen beschuit in huis had besloot ik speculaascrumble te gebruiken en gebruikte ik de smaak appel, mango, perzik en passievrucht in plaats van huisgemaakte appelmoes. Het bleek een schot in de roos. Je kan dus prima variëren met de smaak van de fruitmoes. En heb je geen zin om zelf appelmoes te maken gebruik dan vooral de suikervrije appel- en fruitcompotes van Servero.

Maak dit toetje snel en raak er ook verslingerd aan!

Yoghurt met appelmoes en speculaascrumble - Fris, zoet en crunchy toetje dat je in een handomdraai op tafel zet. Dit wil je echt proeven!

Yoghurt met appelmoes en speculaascrumble

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

 • Griekse yoghurt
 • appelmoes (of een andere fruitmoes)
 • 2 speculaasjes

Aan de slag:

 • Verdeel de yoghurt over 2 feestelijke glazen, schep er een lepel appelmoes op en verkruimel de speculaas erover. Serveer direct.
  Eet smakelijk!

Tips:

Met vers gemaakte appel-rozijnencompote is het net of je een frisse versie van appeltaart eet. Moet je echt eens maken!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Dit recept bevat een toegestuurd product (fruitmoesje).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept
2 reacties

 1. Albert Willems schreef:

  Heb ik speculaas crumbs? Ja, natuurlijk. Wij kopen in de Hollandse winkel hier in Canada elke maand6 pakken speculaas. En niet zomaar wat speculaas. Nee, de beste,die verkrijgbaar is.Natuurlijk heb ik het hier over “Het gouden speculaasje” van De Ruiter uit Oltgensplaat. Al voor jaren eten wij na lunch ieder een appel. Mijn vrouw verkiest een Gaga en ik Red delicious. Als een lekker hapje is dat niet te versmaden. Wat ik nu ga doen is, breek een Gouden speculaasje aan kleine stukjes en daar doe ik dan wat Griekse Yogurt op en daarop een versnipperde Red delicious apple. Dan weer wat yogurt en daarop wat applesnippers met nog een verkruimeld Gouden speculaasje met wat slagroom. Sommige mensen eten, om te leven, naar wij leven om te eten en na 91 jaar moet het niet slecht voor je zijn. Mijn leeftijd bewijst dat net zowel als die van mijn vrouw, die 87 is. En we wonen nog altijd zelfstansug en vrij.
  Albert.
  PS.: Thanks for the recipe.

  1. De Ruiter’s speculaas heb ik ook altijd in huis, zó lekker. Geniet van het toetje.