Header Overetengesproken.nl
Yoghurt met appelmoes en speculaascrumble

Yoghurt met appelmoes en speculaascrumble

met Geen reacties
38 Shares

Tja, kan ik de yoghurt met appelmoes en speculaascrumble van vandaag wel een recept noemen? Het is zo makkelijk dat het eigenlijk geen uitleg nodig heeft. Omdat ik heb gemerkt dat veel mensen het niet kennen heb ik toch besloten het als recept op de blog te delen. Want echt, het is zo lekker!

Hoe ik aan het recept kom? Mijn moeder maakte vroeger geregeld een toetje van yoghurt, appelmoes en een bergje beschuitkruim, kaneel en suiker erop. Als eerste at ik dan altijd de yoghurt op om te eindigen met appelmoes en dat heerlijke bergje kruim. Ja, goede herinneringen aan.

Speculaascrumble

Michel keek me altijd gek aan als ik erover vertelde maar is inmiddels ook een liefhebber. Toen ik onlangs Servero fruitmoesjes in portie verpakkingen kreeg toegestuurd wist gelijk wat ik daarmee ging doen. Omdat ik geen beschuit in huis had besloot ik speculaascrumble te gebruiken en gebruikte ik de smaak appel, mango, perzik en passievrucht in plaats van huisgemaakte appelmoes. Het bleek een schot in de roos. Je kan dus prima variëren met de smaak van de fruitmoes. En heb je geen zin om zelf appelmoes te maken gebruik dan vooral de suikervrije producten van Servero.

Maak dit toetje snel en raak er ook verslingerd aan!

Yoghurt met appelmoes en speculaascrumble - Fris, zoet en crunchy toetje dat je in een handomdraai op tafel zet. Dit wil je echt proeven!

Yoghurt met appelmoes en speculaascrumble

Fris, zoet en crunchy toetje dat je in een handomdraai op tafel zet. Dit wil je echt proeven!

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • Griekse yoghurt
  • appelmoes (of een andere fruitmoes)
  • 2 speculaasjes

Aan de slag

  1. Verdeel de yoghurt over 2 feestelijke glazen, schep er een lepel appelmoes op en verkruimel de speculaas erover. Serveer direct.

    Eet smakelijk

Tips

Met vers gemaakte appel-rozijnencompote is het net of je een frisse versie van appeltaart eet. Moet je echt eens maken!

Pin onderstaande afbeelding van dit verrassend lekkere toetje op Pinterest.

Yoghurt met appelmoes en speculaascrumble - Fris, zoet en crunchy toetje dat je in een handomdraai op tafel zet. Dit wil je echt proeven!

Dit recept bevat een toegestuurd product (fruitmoesje).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Volg jij mij al via Instagram, Facebook of Pinterest?

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Superleuk als je het deelt op social media! Tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.

Automatisch op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Recept waardering