Header Overetengesproken.nl
Wrap met geroosterde paprika

Wrap met geroosterde paprika

met Geen reacties
4K Shares

Wraps zijn altijd lekker maar zeker in de zomer maak ik ze regelmatig. Ze zijn snel gemaakt, prima te bewaren in de koelkast en makkelijk mee te nemen naar het stand of een picnic. Ideaal dus voor onderweg maar ook thuis aan tafel of op het terras smaken ze goed kan ik je vertellen. Omdat er al twee wraps met vlees –wrap met gerookte kip en carpaccio wraps– op de website staan heb ik vandaag een vegetarische wrap met geroosterde paprika voor je. Door de rucola lekker pittig en de pijnboompitjes geven een lekkere bite. Eet jij graag wraps?

Geroosterde paprika kan je kant en klaar uit een pot gebruiken maar zelf gemaakt is veel lekkerder. In onderstaand recept leg ik precies uit hoe je dat het handigst doet. En heb je wat over, bewaar de stukjes paprika in een beetje op smaak gebrachte azijn. Heerlijk!

Deze wraps met geroosterde paprika, rucola en pijnboompitjes zijn niet alleen heerlijk als lunch, als snack tussendoor of in kleine stukjes bij de borrel maar ook als lichte avondmaaltijd doen ze het goed. Makkelijk voor te bereiden en verpakt in folie zijn ze ideaal om mee te nemen.
Wrap met geroosterde paprika - Lekker als lunch, snack, borrelhapje of als avondmaaltijd. Makkelijk te maken en ideaal om mee te nemen.
5 van 1 stem
Print dit recept

Wrap met geroosterde paprika

Lekker als lunch, snack, borrelhapje of als avondmaaltijd. Makkelijk te maken en ideaal om mee te nemen.

Hoeveelheid 3 wraps

Ingrediënten

  • 3 wraps of tortilla’s
  • 2 rode paprika’s
  • kruidenroomkaas of kwarkspread met verse kruiden
  • 30 gr pijnboompitjes
  • handje rucola sla
  • handje verse bieslook fijngesneden
  • olijfolie

Aan de slag

  1. Was de paprika’s, smeer in met olijfolie en leg in een braadslee. Rooster de paprika’s in het midden van een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven gedurende 30 minuten. Keer tussentijds een aantal keer zodat de paprika’s rondom blakeren.
  2. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een koekenpan goudbruin. Laat afkoelen.
  3. Haal de paprika’s uit de oven, doe over in een schaal en dek af met plasticfolie. Na 10-15 minuten kan je de schil makkelijk van de paprika’s verwijderen. Verwijder ook het steeltje en de zaadlijsten en snij de geroosterde paprika’s in kleine blokjes.
  4. Besmeer de wraps royaal met de kwarkspread, bestrooi ruim met gehakte bieslook en verdeel de paprika over de wraps. Beleg met rucola en strooi de pijnboompitjes erover. Rol de wraps met geroosterde paprika op, snij doormidden en serveer direct of verpak in folie en bewaar tot later gebruik in de koelkast.

    Eet smakelijk!

Tips

  1. Geen zin om paprika’s te roosteren? Gebruik dan geroosterde paprika’s uit een pot!
  2. Zin in wat lekkers bij de borrel? Snij dan eens een wrap in stukjes en serveer samen met andere lekkernijen.

Volg mij ook via Instagram, Facebook of Pinterest

Recept van mijn website gemaakt? Deel het op social media en tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.

Altijd op de hoogte van de nieuwste recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Recept waardering