Header Overetengesproken.nl
Wrap met geroosterde paprika

Wrap met geroosterde paprika

 |  Geen reacties
21 Shares

Wraps zijn altijd lekker maar zeker in de zomer maak ik ze regelmatig. Ze zijn snel gemaakt, prima te bewaren in de koelkast en makkelijk mee te nemen naar het stand of een picnic. Ideaal dus voor onderweg maar ook thuis aan tafel of op het terras smaken ze goed kan ik je vertellen. Omdat er al twee wraps met vlees op de website staan heb ik vandaag een vegetarische wrap met geroosterde paprika voor je. Door de rucola lekker pittig en de pijnboompitjes geven een lekkere bite. Eet jij graag wraps?

Deze wraps met geroosterde paprika, rucola en pijnboompitjes zijn niet alleen heerlijk als lunch, als snack tussendoor of in kleine stukjes bij de borrel maar ook als lichte avondmaaltijd doen ze het goed. Makkelijk voor te bereiden en verpakt in folie zijn ze ideaal om mee te nemen.

Ingrediënten voor 3 wraps

  • 3 wraps of tortilla’s
  • 2 rode paprika’s
  • kwarkspread met verse kruiden*
  • 30 gr pijnboompitjes
  • rucola sla
  • handje verse bieslook, fijngesneden
  • olijfolie

* in plaats van kwarkspread met verse kruiden kan je natuurlijk ook kruidenroomkaas gebruiken

Aan de slag

Was de paprika’s, smeer in met olijfolie en leg in een braadslee. Rooster de paprika’s in het midden van een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven gedurende 30 minuten. Keer tussentijds een aantal keer zodat de paprika’s rondom blakeren.

Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een koekenpan goudbruin. Laat afkoelen.

Haal de paprika’s uit de oven, doe over in een schaal en dek af met plasticfolie. Na 10-15 minuten kan je de schil makkelijk van de paprika’s verwijderen. Verwijder ook het steeltje en de zaadlijsten en snij de geroosterde paprika’s in kleine blokjes.

Besmeer de wraps royaal met de kwarkspread, bestrooi ruim met gehakte bieslook en verdeel de paprika over de wraps. Beleg met rucola en strooi de pijnboompitjes erover. Rol de wraps met geroosterde paprika op, snij doormidden en serveer direct of verpak in folie en bewaar tot later gebruik in de koelkast.

Eet smakelijk!

Tip: Geen zin om paprika’s te roosteren? Gebruik dan geroosterde paprika’s uit een pot!

Tip: Zin in wat lekkers bij de borrel? Snij dan eens een wrap in stukjes en serveer samen met wat nootjes.

Geef een reactie

Close
Vul je gegevens in en ontvang
elke vrijdag GRATIS:

..

Inschrijven nieuwsbrief