Wrap met gerookte kipfilet
Wraps of tortilla’s zijn ideaal. Je belegt ze met wat je lekker vindt, rolt ze op en klaar is je lunch, snack of avondmaaltijd. Zin in een warme hap? Rol ze dan niet op maar vouw dubbel of leg er 2 op elkaar en grill in tosti-ijzer of koekenpan tot ze door en door warm zijn en de buitenkant lekker krokant is. Je hebt dan geen wrap meer maar een quesadilla.
Vandaag heb ik een wrap met kruidenroomkaas, gerookte kipfilet en fijngesneden ijsbergsla voor je. Maak er een lekkere salade of wat couscous bij en je hebt een perfecte maaltijd voor 2 personen. Heb je wat meer tijd of wil je extra uitpakken maak dan eens je eigen kruidensmeersel. Neem roomkaas of kwark, voeg daar verse kruiden, wat knoflook en/of ragfijn gesneden prei aan toe en breng op smaak met zout en peper.
Wrap met gerookte kipfilet
Ingrediënten:
- 3 wraps of tortilla’s,, ± ø 24 cm
- kruidenroomkaas
- 1 gerookte kipfilet
- ijsbergsla of gemengde sla, fijngesneden
- verse bieslook of lente-ui, fijngesneden
Aan de slag:
- Verwarm de wraps volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Ik verwarmde mijn wraps kort in een hete, maar droge koekenpan.
- Besmeer de wraps royaal met kruidenroomkaas.
- Snij de gerookte kipfilet in heel kleine blokjes en beleg de wraps ermee. Verdeel lekker wat sla over de wraps en bestrooi met wat fijngehakte bieslook of lente-ui. Rol de wraps op en snij doormidden.Eet smakelijk!
Tips:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Eenvoudige bereiding en 2 kinderen hiet genieten er van. Door mij toegevoegd;
1 Extra sjalotje heel fijn door het smeersel gedaan en de kiplet in bouillon gekookt voor extra smaak.
Klinkt goed. Je hebt de kipfilet gekookt schrijf je. Heb je rauwe kipfilet gebruikt ipv gerookt? Dan is het inderdaad lekker om het te koken in bouillon.
Zeer gemakkelijk en lekker!
Dank je wel. Ik neem ze graag mee als lunch. Zo gemaakt en altijd lekker.
kan wat je over hebt ingevroren worden
Eerlijk gezegd heb ik daar geen ervaring mee. Als ik er zo over nadenk zou ik het je ook niet aanraden. Denk dat je het risico loopt dat de wraps na het ontdooien nat en kledderig zijn. Aan de andere kant, als je toch wat overhebt kan je het natuurlijk altijd proberen. Ben benieuwd te horen hoe je dat bevalt.
Weet je toevallig ook hoeveel kcal 1 gemaakte wrap is?
Sorry, zou ik je zo niet kunnen zeggen. Hangt natuurlijk ook sterk af van hoe dik of je de wrap belegt.
Kan je ze een dag op voorhand maken? Bijvoorbeeld s’avonds maken als je ze tijdens je middagpauze gaat opeten.
Ja hoor, dat kan prima. Doe ik zelf ook vaak, wel zo makkelijk.
Ze waren erg lekker!
Fijn te horen, dank je wel. Heb ze laatst ook weer eens gemaakt, blijft lekker.
Ik ga het nu proberen
Wat leuk! Hebben ze gesmaakt?
Mijn dochter heeft ze onlangs gemaakt heerlijk hoor
Wat heerlijk dat je dochter voor je kookt! Fijn dat de wraps in de smaak vielen.