Makkelijk te maken borrelhapje dat zowel warm als koud erg lekker is. Kan zowel in de oven als op de barbecue worden bereid.
Hoeveelheid: 15kipspiesjes
Ingrediënten:
300grkipdijfilets
1grote of 2 kleine teentjes knoflook, geperst
2eetlepels gemberhoning
1eetlepel sambal badjak
1eetlepel balsamico azijn
1eetlepel Kikkoman sojasaus
1theelepel mild paprikapoeder
scheutje Worcestershire sauce
scheutje olie
Extra benodigdheden:
± 15tapasprikkers
Aan de slag:
Snij eventueel vetrandjes van de kipdijfilets en snij in stukken.
Voeg, met uitzondering van de kip, alle ingrediënten samen en roer er een marinade van. Giet de helft van de marinade over de kipstukjes en roer goed door elkaar. Laat het geheel in de koelkast tenminste 2 uur marineren.
Neem de kip uit de koelkast en laat in ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur komen. Schep nog eens om, prik de stukjes kip per twee aan de prikkers en gooi de gebruikte marinade weg. Bestrijk de spiesjes met de achtergehouden marinade en leg ze op het rooster van een op 200ºC conventioneel voorverwarmde oven en bak in ± 25 minuten gaar en mooi bruin. Bestrijk ze halverwege nog eens met het laatste restje van de achtergehouden marinade.Tip: gebruik een lekbak onder de kip want het gaat vet en de marinade gaan druipen.
Serveer de hete kipspiesjes direct. Afgekoeld smaken ze overigens ook superlekker.Eet smakelijk!
Tips:
Heb je geen gemberhoning gebruik dan gewone honing en roer daar een beetje gemberpoeder door. Gemberhoning bevat ongeveer 1% gemberpoeder.
Staat in de zomer de BBQ toch aan leg de spiesjes dan lekker daarop.