Heerlijke variatie op vanille panna cotta. Zacht van smaak met een prachtige gele kleur. Uitsluitend gezoet met honing!
Hoeveelheid: 6-8 personen
Ingrediënten:
500mlslagroom
200mlvolle melk
1eetlepel mix voor golden milk of curcuma latte
3eetlepels honing, of meer naar smaak
5blaadjes gelatine (8,33 gr)
Voor de garnering:
geroosterd amandelschaafsel
geroosterde amandelen hazelnoten, grofgehakt
pistachenoten
Extra benodigdheden:
1tulbandvorm
Aan de slag:
Leg de gelatine in een kom met koud water en laat weken.
Verwarm de slagroom al roerende samen met de melk en de kruidenmix in een pannetje. Breng rustig aan de kook en laat een paar minuten zachtjes doorkoken. Schenk de room door een hele fijne zeef. Herhaal het zeven om zoveel mogelijk van het kruidenresidu te verwijderen. Na het zeven had ik 600 ml room over.
Zet het pannetje met de room weer op de pit en breng tot tegen de kook aan. Knijp de gelatine uit en los al roerende op. Voeg de honing toe, laat goed oplossen en proef. Voeg naar smaak extra honing toe. Zet de pan in een bak met koud water en laat snel afkoelen en lobbig worden. Wanneer de room flink lobbig is schenk je ‘m in de puddingvorm. Zet de vorm in de koelkast en laat minimaal een paar uur opstijven.Tip: Je kan de room natuurlijk ook gelijk in vorm overdoen maar dan zakken de laatste restjes van de kruiden naar beneden. Ik vind dat minder mooi en laat daarom de room eerst ietsje lobbig laat worden.
Stort de golden panna cotta op op een bord en garneer met de geroosterde noten.Eet smakelijk!
Tips:
Als je de golden panna cotta een dag tevoren maakt gebruik dan gerust een half blaadje gelatine minder.