Weer eens wat anders dan de standaard gnocchi van aardappel. Met geroosterde walnoot, walnotenolie en verse tijm.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
250grpastinaak
375griets kruimige aardappels
2teentjes knoflook
60 à 65grbloem
geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
25grwalnoten, gehakt
paar takjes verse tijm
snuf nootmuskaat
olijfolie
walnotenolie
roomboter
zout, peper
Aan de slag:
Schil de aardappels, spoel samen met de pastinaken schoon en snij in kleine blokjes. Leg de blokjes pastinaak en aardappel in een braadslede, drizzle er olijfolie over en leg de knoflook ertussen. Plaats de braadslede in het midden van een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven. Bak in ongeveer 40 minuten gaar. Schep tussentijds een paar keer om.
Als de pastinaak en aardappel gaar zijn neem je braadslede uit de oven en laat een eind afkoelen.
Knijp de knoflook uit de schil en stamp samen met de aardappel, pastinaak, een flinke snuf nootmuskaat, de bloem en wat zout en peper fijn. Kneed de massa vervolgens op een met bloem bestoven werkblad tot een soepel deeg.
Verdeel het deeg in 4 stukken, rol/kneed/vorm elk stuk tot een rolletje en snij in kleine stukjes. Vorm van elk stukje een kussentje of vorm er mooi gnocchi van zoals ik beschrijf in mijn basisrecept voor gnocchi.
Vul een flinke pan met water, strooi er wat zout in en breng aan de kook. Kook de gnocchi gaar. Schep uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.Tip: de gnocchi zijn gaar zodra ze boven komen drijven.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan en drizzle er op het laatst wat walnotenolie over en bestrooi met wat zout.
Smelt in een andere koekenpan een flinke klont roomboter en bak daarin de gnocchi goudbruin. Verdeel de pastinaak gnocchi over de borden, bestrooi met de geroosterde walnoten, drizzle er wat walnotenolie over en bestrooi met verse tijmblaadjes. Strooi er tot slot nog wat Parmezaanse kaas en zout over en serveer direct.Eet smakelijk!