Verrassend lekker stukje vis gevuld met onder meer olijven, zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas en peterselie.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
1pijlinktvis
1ui
1teentje knoflook
3groene olijven
3zongedroogde tomaatjes
¾eetlepel pijnboompitjes
¾eetlepel paneermeel
1eetlepel peterselie, fijngehakt
2eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
1blik gepelde tomaten
½ei, losgeklopt
olijfolie
Extra benodigdheden:
1à 2 cocktailprikkers
Aan de slag:
Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes, halveer de olijven en snij in reepjes.
Voor de saus:
Snipper de ui en fruit de helft in een beetje olijfolie tot ze glazig zien. Knijp dan een de helft van het teentje knoflook erbij, vis de helft van de tomaten uit het blik en voeg bij het uienmengsel. Pers de helft van de knoflook erbij en voeg ⅓ van de zongedroogde tomaatjes toe. Laat zachtjes pruttelen zodat de saus indikt. Het restant van de tomaten en het tomatenvocht gebruiken we verder niet.
Voor de vulling:
Fruit de overgebleven ui in een koekenpannetje met wat olijfolie, knijp de rest van de knoflook erbij en voeg het restant van de zongedroogde tomaatje toe. Fruit tot het lekker begint te ruiken en de ui glazig is. Voeg de olijven, het paneermeel en de pijnboom[pitjes toe en warm nog heel even door. Neem de pan van de pit en laat afkoelen.
Maak de pijlinktvis schoon en spoel de tube goed onder koud stromend water. Dep met keukenpapier droog.
Schep de Parmezaanse kaas, de peterselie en het losgeklopte ei door de vulling en vul de tube ermee. Maak de tube dicht met de cocktailprikkers. Giet de ingedikte tomatensaus over de bodem van een ovenschaaltje en leg de gevulde pijlinktvis erop. Verdeel wat saus over de inktvis en plaats in het midden van een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven. Zet de temperatuur terug naar 180ºC en bak de inktvis in 20 minuten gaar.
Neem de gevulde inktvis uit de schaal, snij in plakken, leg terug in de saus en serveer direct.Eet smakelijk!
Tips:
Door de zongedroogde tomaatjes, olijven en Parmezaanse kaas vind ik de saus en vulling hartig genoeg maar je kan natuurlijk altijd wat zout toevoegen als je dat lekkerder vind.
Erg lekker met in de oven gebakken aardappels. Snij hiervoor een paar aardappels in wedges, leg in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bak in een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven in 30 minuten gaar. Na 10 minuten draai je de temperatuur iets terug en plaats je de pijlinktvis erbij.
Voeg ook eens (stukjes) garnaal aan de vulling toe, erg lekker!