Simpel recept voor heerlijke kaasfondue met Hollandse kazen. Rijk van smaak en extra lekker door wat kirsch en worcestershire sauce.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
170grjong belegen Beemster kaas, geraspt
130grbelegen Beemster kaas, geraspt
50mlkirsch
100mldroge witte wijn + extra
1teentje knoflook, geperst
enkele druppels worcestershire sauce
snuf versgeraspte nootmuskaat
kneepje citroensap
maïzena, aangelengd met water
Extra benodigdheden
caquelon, voorverwamd
pan
fonuduebrander
Aan de slag:
Doe de kirsch, de witte wijn, een kneepje citroensap en de knoflook in een pan en breng tegen de kook aan. Voeg dan alle kaas toe en roer tot de kaas is opgelost.
Let op: laat de kaasfondue niet koken, daar wordt de kaas stug van en is echt niet lekker.
Zodra de kaas is opgelost voeg je enkele druppels worcestershire sauce en wat verse nootmuskaat toe. Roer goed door en schenk vervolgens al roerend en in een dun straaltje de maïzena bij de kaasfondue. Warm de kaasfondue nog even goed door om de maïzena te activeren. Zodra de kaasfondue voldoende is gebonden en de juiste dikte heeft giet je de kaasfondue in de caquelon.
Tip: naar smaak kan je meer of minder maïzena toevoegen. Is de fondue te dik geworden, dan voeg je gewoon wat extra witte wijn toe.
Plaats de caquelon op de fonduebrander en geniet van een heerlijke Hollande kaasfondue.Eet smakelijk!
Tips:
Zorg dat de kaas op kamertemperatuur is. Met koude kaas schift de fondue sneller.
Lekker met (bruin) stokbrood, paprika, broccoli, bloemkool, groene asperges, spruitjes en stukjes droge worst. Nacho's en krieltjes er zijn overigens ook heerlijk bij.
Zet na de bereiding van kaasfondue de gebruikte pan en houten lepel in koud water. Tegen de tijd dat je gaat afwassen is de kaas gestold en bostel je de pan heel makkelijk met wat koud water schoon. Werkt echt ideaal en zo voorkom je dat je afwasborstel één grote kaasklont wordt. Mochten er in de caquelon nog wat restjes zitten veeg die er dan uit met wat stukjes brood. Zet de caquelon nooit zo vanaf het fonduestel in koud water, dan barst ie geheid.