Verrassende combinatie van smaken. Simpel te maken, voedzaam, gezond en zowel warm als koud erg lekker.
Spoel de parelgort met koud water en kook, in bouillon, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Ik gebruikte biologische parelgort van Solébio die ik bij AH had gekocht. Het koken duurde 25-30 minuten. Giet af en laat de parelgort afkoelen.
Maak de uien schoon, snij doormidden en vervolgens in partjes/wedges.
Smelt in een koekenpannetje wat roomboter en fruit daarin de ui zachtjes aan. Zet de pit laag en laat de uien zonder deksel rustig karameliseren. Schep de uien af en toe om. Des te langzamer ze karameliseren des te lekkerder de smaak. Als de uien mooi zijn gekleurd giet je er een scheutje wijn bij om de aanbaksels in de pan op te lossen. Schep om, laat het vocht rustig verdampen en herhaal nog een keer.
Tip: Lees voor meer informatie mijn recept voor gekarameliseerde uien.
Zodra de uien goed zijn schep je die samen met de helft van de rucola door de parelgort.
Verdeel de overgebleven rucola over twee borden, schep de parelgort erop en verkruimel de feta erover.
Eet smakelijk!
Deze maaltijd is zowel warm, lauwwarm als koud erg lekker. Neem een restje dus vooral eens mee als lunchsalade.
Bron: https://overetengesproken.nl/parelgort-met-feta-en-zwarte-knoflook/