Makkelijk ontbijt met havermout, chiazaad, yoghurt, mango, hazelnoot en kokos. Heerlijk romig en vol van smaak.
Hoeveelheid: 2ontbijtjes
Ingrediënten:
400grmagere yoghurt
6eetlepelshavermout
2theelepelschiazaadjes
100grmango
lepeltje gehakte hazelnoot
lepeltje geroosterde kokos
honing, maple syrup of kweeperengelei naar smaak
Aan de slag:
Pureer de mango tot een gladde saus.
Roer de havermout en chiazaadjes door de yoghurt, verdeel de helft over twee glazen en schenk de mangopuree erover. Vul de glazen af met de laatste yoghurt. Dek de glazen af en zet in de koelkast tot gebruik.
Neem de glazen met overnight oats uit de koelkast en strooi er wat gehakte hazelnoot en geroosterde kokos overheen. Naar smaak drizzle je er nog wat honing, maple syrup of kweeperengelei overheen.Eet smakelijk!
Tips:
Gebruik in plaats van mango ook eens bosbessen of aardbeien voor de fruitpuree. Heb je toevallig nog wat appelmoes staan? Ook dat is lekker om te gebruiken.
Geroosterde kokos maak ik door geraspte kokos in een droge koekenpan te roosteren. En als ik dan toch bezig ben maak ik doorgaans gelijk een pot vol. Makkelijk om op voorraad te hebben.