Recept voor slow roasted beenham gemarineerd met honing, mosterd en een beetje verse tijm. Heerlijk sappige en mals.
Hoeveelheid: 1beenham
Ingrediënten:
500grbeenham
2eetlepels Zaanse mosterd
1½eetlepel (acacia) honing
paar takjes tijm
Extra benodigheden:
kernthermometer
ovenschaal
Aan de slag:
Meng de mosterd met de honing in schaaltje. Ris wat tijmblaadjes van de takjes, hak fijn en roer door de marinade.
Haal de beenham tenminste een half uur van tevoren uit de koelkast, leg in de ovenschaal en smeer ruim in met de marinade. Laat afgedekt marineren.
Steek de kernthermometer in de beenham en zet in een op 100ºC conventioneel voorverwarmde oven. Besmeer de beenham na 30 minuten opnieuw met de marinade. Zodra de kern een temperatuur van 63ºC heeft bereikt haal je de schaal met de beenham uit oven en dek af met zilverfolie. Laat 5 minuten rusten.Tip: Hoe lang het duurt voor de juist kerntemperatuur is bereikt hangt af van het gewicht, de vorm van de beenham en de temperatuur van het vlees wanneer het de oven in gaat. Reken voor een doorsnee beenham van 500 gr op 75-90 minuten.
Plaats de beenham op een mooie schaal of bord, schep de saus over de beenham en serveer direct. Naar keuze snij je de beenham in de keuken of aan tafel in plakken.Eet smakelijk!
Tips:
Pas de marinade aan naar eigen smaak door meer of minder mosterd en/of honing te gebruiken