Heerlijk combinatie van gnocchi met een saus van paddestoelen, spek, ui en crème fraîche.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
200grgnocchi
400grgemengde paddestoelen
1ui, gesnipperd
5plakjes ontbijtspek, gesneden
1eetlepelcreme fraîche
40grrucola
versgemalen peper
roomboter
Voor de garnering:
Parmezaanse kaas, vers geraspt
gehakte peterselie
Aan de slag:
Bak het ontbijtspek kort aan in een koekenpan, voeg de ui toe en fruit het geheel tot de uien glazig en zacht zijn.
Maak ondertussen de champignons schoon en snij in grove stukken. Voeg bij het uimengsel zodra de uien glazig zijn. Bestrooi met wat peper en laat rustig slinken.
Breng ondertussen in een ruime pan water aan de kook. Zodra de champignons bijna goed zijn kook je de gnocchi in een paar minuten gaar. Giet af en laat even droogstomen.
Smelt wat roomboter in een koekenpan en bak daarin de gnocchi tot ze licht beginnen de kleuren. Roer en crème fraîche erdoor en vervolgens het ui-champignonmengsel. Hou eventueel een beetje van het champignonmengsel apart ter garnering.
Leg wat rucola op de borden, schep de gnocchi met paddestoelen erop, top af met de achterhouden champignons en rasp lekker wat parmezaanse kaas erover. Garneer met gehakte peterselie en serveer direct. Eet smakelijk!
Tips:
Fruit ook eens een geperst teentje knoflook met het ui-champignonmengsel mee.
Voor een vegetarische variant laat je het ontbijtspek weg en gebruik je extra Parmezaans kaas.
Weet je dat gnocchi prima zelf te maken zijn? In mijn recept voor homemade gnocchi lees je precies hoe je dat doet. Echt eens proberen hoor!