Verwarmende groentesoep met een vleugje Thailand. Lekker pittig door de groene curry en vol smaak door een scheutje kokosroom en vissaus.
Hoeveelheid: 4kommen
Ingrediënten:
500grromanesco, schoongemaakt
225grprei, schoongemaakt
100grkruimige aardappel, geschild
1teen knoflook
1eetlepel groene curry, kruidenmix van Jonnie Boer
50mlkokosroom
vissaus, naar smaak
fijngehakte peterselie
kokosvlokken
olie
Aan de slag:
Snij de romanesco, prei, en knoflook grof.
Verhit in een soeppan een scheutje olie en fruit daarin de prei zachtjes aan. Voeg dan de knoflook en de groene curry toe. Zodra de kruiden lekker beginnen te ruiken voeg je de romanesco toe, schep alles goed door elkaar en voeg zoveel heet water toe dat alles net onder water staat. Snij de aardappel klein en voeg bij de overige ingrediënten in de pan. Laat zachtjes doorkoken tot alles zacht en gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer, voeg de kokosroom toe en breng op smaak met een flinke scheut vissaus.
Schep de romanesco soep in borden of kommen en garneer met de kokosvlokken en peterselie. Serveer direct. Eet smakelijk!