Makkelijk ontbijtrecept van banaan, ei en havermout. Extra lekker door de toegevoegde speculaaskruiden. Wanneer ontbijt jij met deze warme cake?
Hoeveelheid: 1mugcake
Ingrediënten:
1ei
1banaan
3eetlepels havermout
½eetlepel speculaaskruiden
½theelepel bakpoeder
kokosvlokken
Extra benodigdheden:
1hittebestendige kom
Aan de slag:
Prak ¾ van de banaan in een hittebestendige kom fijn. Voeg het ei, de havermout, de speculaaskruiden en het bakpoeder bij de banaan en klop de massa goed door elkaar. Zet de kom in de magnetron en bak gedurende 2 minuten op 800 Watt.
Snij de resterende banaan in blokjes.
Haal de kom uit de magnetron. Naar keuze keer je de mugcake op een bordje of je serveert de mugcake in de kom. Garneer met de gesneden banaan en wat kokosvlokken. Dien direct op.Eet smakelijk!
Tips:
Naar wens kan je er een beetje ahornsiroop, stroop of honing overheen gieten.
Lekker als ontbijt maar ook als lunch of 4-uurtje smaakt deze mugcake prima.
Biologische havermout en kokosvlokken bestel ik graag online bij KoRo. Door de bulkverpakkingen is prijs aantrekkelijk en heb ik altijd voldoende voorraad.