Vullende en makkelijke maaltijd met de verwarmende smaken van een echte Thaise curry. Vol groente en peulvruchten.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
1flinke kipfilet
1ui, gesnipperd
1eetlepelgele curry
150grwortel
150grharicots verts
150mlkokosmelk of kokosroom
1bliklinzen, uitlekgewicht 265 gr
vissaus
maïzena
olie
zout en peper
Voor de garnering:
kokosvlokken
lente-ui, gesneden
verse koriander, grof gesneden
Aan de slag:
Maak de kipfilet schoon, snij in stukjes en bestrooi met wat zout en peper.
Verwarm wat olie in een braadpan en fruit daarin de gesnipperde ui. Als de ui glazig begint te worden voeg je de kip toe en braad rondom aan. Voeg de gele curry toe en schep door elkaar. Zodra de curry flink begint te ruiken giet je de kokosmelk erbij, roer nog een keer door, doe de deksel op de pan en laat zachtjes sudderen.
Was de haricot verts en de wortel, snij in stukje en voeg bij de curry.
Als de kip, haricot verts en wortel gaar zijn breng je de curry op smaak met vissaus en bind je saus met maïzena die je met wat water hebt aangelengd. Schep vervolgens de linzen door de curry en warm het geheel nog even door zodat de linzen ook warm worden.
Schep de curry op borden of een mooie schaal en garneer met wat kokosvlokken, lente-ui en gehakte koriander.Eet smakelijk!
Tips:
Ben jij net als ik een liefhebber van pittig? Gebruik dan gewoon meer dan 1 eetlepel curry pasta.
In plaats van gele curry kan je ook rode, groene of massaman curry gebruiken.