Goed vullende maaltijdsalade. De vadouvan kruiden combineren heerlijk met de pompoen en geitenkaas brie.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
Voor de salade:
250gr(fles)pompoen, schoongemaakt en in blokjes
100grAlphenaer geitenkaas brie met fenegriek
50grbulgur
3grvadouvan kruiden
1kleine ui, in partjes
1kleine teen knoflook
sinaasappelsap
gemengde sla
bouillon
olijfolie
zout
Voor de dressing:
1eetlepelwitte wijnazijn
1eetlepel(acacia) honing
2eetlepelsolijfolie
snufzout
Aan de slag:
Verwarm in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak daarin de blokjes pompoen. Schep zo nu en dan om. Als de pompoen zacht begint te worden voeg je de ui, knoflook, vadouvan kruiden, een snufje zout en een scheut sinaasappelsap toe. Meng goed en laat in 5-10 minuten beetgaar worden, het sap is dan verdampt/opgenomen door de groente. Zet apart en laat afkoelen.
Meet in een maatbeker het volume van de bulgur en breng een dubbele hoeveelheid bouillon aan de kook. Voeg de bulgur toe en kook in ongeveer 15 minuten gaar. Roer de bulgur los en laat afkoelen.
Klop van de witte wijnazijn, honing, zout en olijfolie een dressing.
Schik de sla op 2 borden, verdeel de bulgur erover en schep er lekker wat dressing over. Verdeel de pompoen over de salades en maak af met plakjes geitenkaas brie.Eet smakelijk!
Tips:
Kan je geen geitenbrie met fenegriek vinden gebruik dan naturel geitenbrie of gewone brie.