Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bloemkoolsoep
Zacht, romig en voedzaam. Ideaal om restjes bloemkool mee op te maken.
Hoeveelheid:
1
volle pan soep
Ingrediënten:
▢
Hollandse bloemkool
▢
1
aardappel
▢
1
ui
▢
vers gemalen komijn of komijnpoeder
▢
groentebouillon-blokje
▢
chilipoeder
▢
peterselie
Aan de slag:
Doe de schoongemaakte en in stukjes gesneden ui, aardappel en bloemkool in een soeppan.
Voeg wat komijn, chilipoeder en een blokje groentebouillon toe en giet zoveel kokend water in de pan dat alles precies onder staat.
Laat goed door koken tot alles zacht is. Pureer de soep met je staafmixer en breng op smaak.
Garneer met wat chili- of paprikapoeder en gesneden peterselie.
Eet smakelijk!