Aardse, zoete bietjes met zachte geitenkaas: een heerlijke combinatie.
Hoeveelheid: 4personen
Ingrediënten:
500grgekookte bietjes
100-125grzachte Hollandse geitenkaas met honing
1krop (Little Gem) sla
1kleine appel, Elstar
bieslook
alfalfa
2theelepels fijne mosterd
2theelepels honing
milde azijn
neutrale olie
zout
Extra benodigdheden:
garneerringen
Aan de slag:
Roer de mosterd met de honing en een klein scheutje azijn glad. Voeg nu al roerend en beetje bij beetje de olie toe en maak er een mooi gebonden dressing. Proef en breng op smaak met zout en/of wat extra azijn. Giet de dressing in een schaaltje en zet opzij.
Snij de bietjes en de appel in hele kleine blokjes. Snij ook de bieslook fijn.
Doe de bietjes, appel, een beetje bieslook en wat dressing in een schaal en hussel door elkaar. Brokkel de helft van de geitenkaas in kleine stukjes boven het bietenmengsel en hussel voorzichtig door elkaar. Proef en voeg indien nodig nog iets dressing toe.
Snij de sla fijn en meng er wat bieslook door.
Zet een garneerring op het bord, vul met een laagje sla en druk lichtjes aan om een mooi laag te maken. Druppel wat dressing over de sla en leg er een flinke laag van bietjes op. Druk lichtjes aan en maak de bovenkant mooi vlak. Brokkel wat geitenkaas op het torentje en garneer met wat alfalfa. Haal voorzichtig de garneerring weg.
Strooi tot slot wat bieslook over het torentje en het bord en serveer je de tartaar van bietjes. Eet smakelijk!