Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wortelsalade
Recept voor 2 soorten wortelsalade: wortel met gember en coleslaw.
Hoeveelheid:
4
personen
Ingrediënten:
Wortel-gember salade:
▢
300
gr
julienne wortel
▢
3
eetlepels
mayonaise
▢
2-3
eetlepels
heel fijngehakte bolletjes stemgember
▢
1,5
eetlepel
citroensap
▢
1,5
eetlepel
gembernat
Voor de coleslaw:
▢
200
gr
witte kool
▢
100
gr
julienne wortel
▢
2
eetlepels
mayonaise
▢
2
eetlepels
Griekse yoghurt
▢
2
theelepels
mosterd
▢
2
theelepels
citroensap
▢
eetlepel
honing
▢
zout
Aan de slag:
Voor de wortel-gember salade:
Roer de mayonaise, stemgember, citroensap en gembernat door elkaar.
Doe de wortel in een schaal en roer het grootste deel van de saus erdoor. Proef en breng naar behoefte op smaak met het laatste beetje saus.
Voor de coleslaw:
Roer de mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd, citroensap, honing en iets zout door elkaar.
Snij de witte kool in heel fijne reepjes. Dit gaat heel makkelijk op een rasp of mandoline.
Voeg de julienne wortel toe aan de witte kool en roer de saus door de salade.
Naar smaak kan je de salade extra aankleden met heel dun gesneden ui, rozijntjes, fijn gesneden appel of gehakte walnoot.
Laat de smaken zeker een paar uur intrekken voor het serveren.
Eet smakelijk!