Zachte, zoete dadels gevuld met chorizo en omwikkeld met spek.
Hoeveelheid: 18gevulde dadels
Ingrediënten:
18dadels, ontpit
chorizoworst
9-18plakjes ontbijtspek
Aan de slag:
Snij 2 stukken van de chorizoworst ter grootte van een dadel. Ontvel de stukken worst en zet met de snijvlakken op een snijplank. Snij elk stuk in 3 plakken. Snij de plakken vervolgens in 3 reepjes. Je hebt nu 18 reepjes die precies in een dadel passen.
Bak de chorizo-reepjes licht uit in een koekenpan. Schep de reepjes op een schoteltje en gooi het vet weg.
Vul de dadels met een reepje chorizo en omwikkel elke dadel met een (half) plakje ontbijtspek.
Bak de dadels in een koekenpan tot de spek bruin begint te worden. Ik bak de dadels altijd zonder boter of olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Er komt doorgaans snel genoeg vet vrij uit het spek. Ben je bang dat de dadels snel aanbranden, dan kan je natuurlijk altijd een klein beetje boter in de pan doen.
Leg de dadels op een schaaltje, prik er een paar satéprikkers in en serveer direct. Eet smakelijk!
Tips:
Zijn niet alle gevulde dadels opgegaan of wil je ze graag van tevoren maken? Bewaar ze in de koelkast en verwarm voor gebruik kort in de magnetron. Om te voorkomen dat ze in de magnetron aan elkaar gaan plakken, leg je ze verspreid op een bord.