Een snelle maaltijdsalade die heel lekker maar ook gezond is!
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
Voor de salade:
75grharicots verts
1kropjemini/baby romaine sla
1blikjetonijnmoot in water
2eieren, in partjes
stukje komkommer
paar tomaatjes
geroosterde paprika
Voor de dressing:
5eetlepelsGriekse yoghurt
1teentjeknoflook
bieslook
zout
Aan de slag:
Kook de eieren hard en laat afkoelen.
Maak een dressing van de Griekse yoghurt, geperste knoflook, fijn gehakte bieslook en wat zout.
Maak de haricots verts schoon, snij in kleine stukjes en kook gaar.
Snij de geroosterde paprika en de komkommer in kleine stukjes en de tomaatjes in partjes.
Verwijder de buitenste bladeren en het stronkje van de sla en snij grof. Doe de sla samen met de gesneden haricots verts in een schaal en maak aan met wat dressing. Verdeel over 2 borden en verdeel de gesneden paprika erover.
Maak het blikje tonijn open en giet af. Verdeel de tonijn over de 2 borden met sla. Leg wat tomaat en komkommer langs de randen van de salade en leg de ei-partjes op de tonijn. Strooi tot slot wat fijngehakte bieslook over de salades en druppel hier en daar wat dressing over de salades. Eet smakelijk!
Tips:
Lekker met een vers gebakken stokbroodje en kruidenboter erbij.
Eet je de tonijnsalade als hoofdmaaltijd dan kan je voor wat extra vulling enkele gekookte en kleingesneden krieltjes aan de sla en haricots verts toevoegen. Vergeet niet wat extra dressing toe te voegen.