Leeg het blikje gepelde tomaten in een pannetje en vis de tomaten eruit. Knijp het vocht uit de tomaten en bewaar voor later.
Doe de stukjes gedroogde tomaat en een eetlepel tomatenpuree bij het tomatensap. Pers de teentjes knoflook erbij, breng aan de kook en laat indikken tot een mooie saus.
Snij ondertussen de apart gehouden tomaten in kleine stukjes.
Snij de mozzarella in kleine blokjes.
Als de saus mooi dik en donkerrood is, voeg je de tomatenblokjes toe en warm je ze in de saus op. De saus hoeft nu niet meer te koken. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de pasta al dente en roer 3/4 van de saus door de afgegoten pasta.
Snij de verse basilicum in dunne reepjes.
Leg de pasta op mooie borden, schep de laatste saus over de pasta en strooi de mozzarella-blokjes erover. Garneer tot slot ruim met basilicum.Eet smakelijk!