Heerlijk verwarmende Indiase thee met kardemom, kaneel en gember.
Hoeveelheid: 1liter chai
Ingrediënten:
6-8kardemompeulen
2theelepelskaneelpoeder of 1 kaneelstokje
1theelepelvenkelzaad
1cmverse gemberwortel, geschild en in plakjes gesneden
4zwarte peperkorrels
1kruidnagel
500mlwater
500mlmelk
zwarte thee voor 1 liter
suiker, naar smaak
Aan de slag:
Doe de kardemompeulen en het venkelzaad in een boterhamzakje en kneus met een deegroller.
Doe de gekneusde kruiden samen met de plakjes gember, de kaneelpoeder en het water in een pan en breng aan de kook. Voeg na 5 minuten de peperkorrels en de kruidnagel toe en laat nog eens 5 minuten zachtjes trekken. Haal de pan daarna van het vuur, voeg de thee toe en laat het geheel nog eens 4 minuten trekken.
Verwarm ondertussen de melk.
Zeef de thee, voeg toe aan de warme melk en breng het geheel nog even aan de kook.
Chai moet zoet zijn, maar zo mierzoet als ze het in India drinken daar hou ik niet van. Ik gebruik dus minder suiker. Proef de chai en voeg naar eigen smaak suiker toe.
Schenk de chai in bekers, koppen of een mooie schenkkan. Geniet van een heerlijke beker chai!
Tips:
In plaats van suiker kan je natuurlijk ook honing gebruiken.