Heerlijk zachte kipsaté met de volle smaak van verse specerijen.
Hoeveelheid: 10à 12 spiezen
Ingrediënten:
1eetlepelkorianderzaad
1eetlepelkomijnzaad
1eetlepelgeraspte gember
1eetlepelbruine basterdsuiker
½eetlepelfijngehakt citroengras of 1 theelepel limoensap
½eetlepelfijngehakte knoflook
2theelepelskurkuma
2theelepelszout
snuf chilipoeder
125mlkokosroom
2eetlepelsolie
300grbiologische kipfilet
Aan de slag:
Rooster de koriander- en komijnzaadjes gedurende 1-2 minuten in een koekenpan en stamp of maal ze daarna tot een fijn poeder.
Doe de poeder in een kom en meng met citroengras, gember, suiker, knoflook, kurkuma, zout, chilipoeder, kokosroom en olie tot een mooie marinade.
Snij de kipfilet in mooie plakjes of blokjes en schep door de marinade. Dek de kom af met plasticfolie, zet in de koelkast en laat tenminste een paar uur marineren.
Haal vlak voor gebruik de kom uit de koelkast en rijg de blokjes vlees aan de stokjes.
Je kan de saté bereiden op de barbecue, in een grillpan, in de oven of gewoon in de koekenpan. Eet smakelijk!