Vullende maaltijdsoep met tomaat, rode linzen, komijn en verse koriander.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten
1grote ui
1teen knoflook
1theelepel komijnzaad
65grrode linzen
1blik gepelde tomaten
1eetlepel gehakt korianderblad
blokje rundvleesbouillon
water
olie
Aan de slag
Spoel de linzen af en laat goed uitlekken.
Snipper de ui en fruit in een beetje olie tot de ui glazig is.
Pers de knoflook fijn en voeg samen met de komijnzaad bij de ui. Laat het geheel even goed doorwarmen tot alles lekker begint te ruiken.
Roer de linzen door het uimengsel en laat even mee garen.
Schenk kokend water bij het uienmengsel tot alles net onder staat, voeg het blokje bouillon toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg het blikje gepelde tomaten toe, vis de tomaten eruit, snij in kleine stukjes en doe weer terug. Breng alles opnieuw aan de kook en laat nog eens 30 minuten zachtjes doorkoken.
Roer de gehakte koriander door de tomaten-linzensoep en schep in mooie kommen.