Pasta met een saus van eieren, spek en parmezaanse kaas. Een echte Italiaanse klassieker.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
200gr(volkoren) spaghetti
150grontbijtspek
1ui
2eieren
2eetlepelsroom
50gr(vers) geraspte Parmigiano Reggiano +extra voor de garnering
Aan de slag:
Maak de ui schoon en snipper in kleine stukjes.
Snij het ontbijtspek in stukjes.
Bak de spekjes kort aan in een koekenpan. Roer de ui door de spekjes en laat langzaam zachtjes glazig en gaar worden.
Breek de eieren in een kom, roer er de room en 50 gram parmezaanse kaas door. De spekjes en parmezaanse kaas maken de saus al behoorlijk hartig dus wat betreft heb je geen extra zout nodig.
Kook de spaghetti al dente en giet af.
Roer de spekjes en ui door de spaghetti en schenk er onmiddellijk het ei-mengsel over. Roer alles goed door zodat de eieren door de warmte van de spaghetti stollen tot een mooie, glazige saus. Let op dat je de pan niet op een warme pit hebt staan. Als je de eieren in een te hete pan giet en/of niet goed roert, krijg je stukjes omelet in plaats van een mooie saus. Schep de spaghetti op 2 borden en bestrooi met wat extra parmezaanse kaas. Eet smakelijk!