Kruidig gehakt op een zeer dunne bodem en een topping van ijsbergsla en knoflooksaus.
Hoeveelheid: 4pizza's
Ingrediënten:
1blikgepelde tomaten
1teenknoflook
1(Thais) pepertje
½ui
1ruime eetlepeltomatenpuree
zout
250grrundergehakt
1eetlepelgehakte vers korianderblad
1theelepelkorianderpoeder, vers gemalen
1theelepelkomijnpoeder, vers gemalen
klein scheutjeolie
ijsbergsla
(Turkse) knoflooksaus
4grote wraps of tortilla's ø 25 cm
Extra benodigdheden:
bakpapier
Aan de slag:
Vis de tomaten uit het blik, knijp het meeste sap eruit en doe in een hoge kom.
Maak de knoflook en de halve ui schoon, hak grof en voeg toe aan de tomaten.
Snij het steeltje van het pepertje, verwijder de zaadjes en hak in grove stukken. En voeg samen met een eetlepel tomatenpuree toe aan de tomaten. Pureer dan het tomatenmengsel met een staafmixer tot een gladde saus en voeg wat zout toe.
Meng het rundergehakt met de verse koriander, komijn- en korianderpoeder, beetje olie en de tomatensaus.
Verdeel het gehakt over de 4 wraps en zorg dat elke wrap helemaal bedekt is. Bak de wraps per 2 op een vel bakpapier op het rooster in het midden van een op 200-210 °C conventioneel voorverwarmde oven. Bak in ± 6 minuten gaar.
Beleg de pizza met wat gesneden ijsbergsla, spuit er wat knoflooksaus over en rol op. Leg de Turkse pizzas op borden en snij doormidden. Je kan de pizzas ook gedeeltelijk in een reep zilverfolie wikkelen. Eet smakelijk!
Tips:
Strooi eens wat geraspte kaas over de pizza voordat je 'm in de oven schuift.