Vegetarische quiche met tomaat, kaas, basilicum, Griekse yoghurt en ei.
Hoeveelheid: 1quiche ø 20 cm
Ingrediënten:
150grbloem
50grboter
4eieren
75grGriekse yoghurt of crème fraîche
70grgeraspte jong belegen kaas
250grsnoeptomaatjes
verse basilicum
peper en zout
Extra benodigdheden:
quichevorm ø 20 cm, licht ingevet
Aan de slag:
Kneed van de bloem, boter, 1 ei en wat zout een soepel deeg. Om het deeg soepeler te maken voeg je eventueel enkele druppels water toe. Rol het uit tot een grote ronde plak en bekleed er de taartvorm mee en zet de vorm tot gebruik in de koelkast.
Klop in een kom de 3 overgebleven eieren los en roer er de Griekse yoghurt en wat peper en zout door.
Snij een handvol basilicum fijn en roer samen met de geraspte kaas door de eieren. Schenk het ei-mengsel in de taartvorm.
Snij de tomaatjes doormidden en leg met de snijvlakken omhoog in de taartvorm. Schuif in het midden van een op 180 °C hete lucht met onderwarmte voorverwarmde oven. Zet na 10 minuten de ovenstand terug naar uitsluitend hete lucht. Bak de tomatenquiche dan in ongeveer 35-40 minuten gaar en bruin. Eet smakelijk!
Tips:
Om het jezelf makkelijk te maken kan je natuurlijk ook bladerdeeg of deeg voor hartige taart uit de diepvries gebruiken.