Een heerlijk gerecht dat je op vele manieren kunt serveren.
Hoeveelheid: 4personen
Ingrediënten:
500grkastanjechampignons
50grbloem
50grroomboter
500mlbouillon
400grbasmatirijst
krulpeterselie
peper en zout
Aan de slag:
Smelt de boter in een pan en zodra de grootste bellen zijn weggetrokken voeg je alle bloem in een keer toe. Roer flink zodat de bloem alle boter opneemt. Laat enkele minuten garen. Blijf wel roeren om aanbranden te voorkomen.
Voeg een deel van de bouillon toe en roer stevig door. Voeg pas weer nieuwe vloeistof toe als de vorige volledig is opgenomen. Blijf steeds goed roeren om klontjes te voorkomen.
Maak de champignons schoon met een zacht borsteltje of stukje keukenpapier. Verwijder het onderste stukje van het steeltje. Hele kleine champignons laat je heel, de grotere snij je in kwarten of plakjes.
Breng een ruime pan met water aan de kook en kook daarin de basmatirijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Smelt een beetje boter in een koekenpan, voeg de champignons toe en bestrooi met wat peper en zout. Laat de champignons slinken en mooi bruin kleuren. Nadat een deel van het vrijgekomen vocht is verdampt, roer je de champignons met het laatste vocht door de saus.
Controleer de champignonragout op smaak en dikte, schep in een schaal en bestrooi met wat fijn gesneden krulpeterselie.
Schep de basmatirijst ook in een schaal en zet beide schalen op tafel. Eet smakelijk!
Tips:
Bak eens wat fijn gesneden ui en spekjes mee met de champignons of voeg wat kipfilet toe.