Makkelijk te maken bijgerecht vol vrolijke kleurtjes.
Hoeveelheid: 4personen
Ingrediënten:
1rode paprika
1gele paprika
1courgette
1aubergine
halve beker snacktomaatjes
1ui
3tenen knoflook
verse tijm
olijfolie
zout, peper
Aan de slag:
Maak de ui schoon, halveer en snij in parten.
Snijd de paprika’s, courgette en aubergine in stukken.
Doe alle groenten in een ovenschaal, knijp er de tenen knoflook boven uit, ris blaadjes tijm van de takjes, bestrooi met zout en peper en hussel alles met een scheut olijfolie door elkaar. Zet de schaal 45 minuten in een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven. Schep een paar keer de groenten om zodat ze gelijkmatig garen en kleuren.
Na 30 minuten voeg je de gehalveerde tomaatjes aan het groentemengsel toe. Vergeet niet eerst wat zout over de tomaatjes te strooien. Garneer de schaal met enkele takjes tijm en zet voor de laatste 15 minuten terug in de oven.
Haal de schaal uit de oven en serveer direct. Eet smakelijk!
Tips:
Strooi eventueel de laatste 10 minuten wat verbrokkelde mozzarella of feta over de geroosterde groenten.
Naar keuze kan je de tijm vervangen door andere verse kruiden, gedroogde oregano of bijvoorbeeld Italiaanse kruiden.