Verrassende maaltijdsalade geïnspireerd op de Argentijnse chimichurri-saus
Hoeveelheid: 4personen
Ingrediënten:
300grzilvervliesrijst
1rode ui, gesnipperd
3eetlepelsrode wijnazijn
4lente-uitjes, in ringetjes
5eetlepels(blad)peterselie, fijngesneden
1teen knoflook, fijngehakt
kleine eetlepelverse oregano of tijm, fijngehakt
kleine eetlepelgemalen komijn
1bekersnacktomaatjes
6eetlepelsolijfolie
zout en peper
Aan de slag:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitstomen en afkoelen.
Roer in een grote kom de ui en azijn door elkaar. Laat een paar minuten staan en voeg dan de lente-uitjes, peterselie, knoflook, tijm, komijn en olie toe. Schep nogmaals door elkaar en breng op smaak met wat zout.
Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Schep de dressing door de rijst en voeg tot slot de tomaatjes toe. Breng op smaak met peper en zout en laat de salade op kamertemperatuur even rusten om alle smaken goed in te laten trekken.
Schep de chimichurri-rijstsalade op mooie borden en garneer met wat fijngesneden peterselie en lente-ui. Eet smakelijk!
Tips:
Voeg voor wat extra pit een fijn gesneden pepertje toe.
Vervang (een deel van) de peterselie door verse koriander.