Ideaal als je een keer geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Makkelijk, lekker en gezond!
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
4eieren
100grontbijtspek
1ui
1rode paprika
250grkastanje champignons
parmezaanse kaas
scheutjemelk
zout en peper
olijfolie
Aan de slag:
Maak de ui schoon, snij in ringen of wedges en fruit in warme olie zachtjes aan.
Snij ondertussen de ontbijtspek klein en voeg dit toe zodra de ui zacht en glazig wordt. Roer alles goed door en laat lekker de spek lekker bakken.
Was de paprika, verwijder de kroon en zaadlijsten en snij in stukjes.
Wrijf de champignons eventueel schoon met een droog doekje en verwijder het onderste stukje van de steeltjes. Halveer de champignons en snij in grove stukken.
Voeg de paprika toe aan het ui-spekmengsel en laat even meebakken. Na een paar minuten kunnen de champignons erbij. Bestrooi met zout en peper en hussel alles goed door elkaar. Terwijl je de omeletten maakt, laat je het mengsel op een zacht pitje slinken en gaar worden. Vergeet niet zo nu en dan even te roeren.
Breek per omelet 2 eieren boven een kommetje, klop los met een scheutje melk, zout en wat peper. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak daarin de omeletten.
Leg de omeletten op borden, verdeel de vulling over de omeletten, klap ze gedeeltelijk dicht. Maak het geheel af door er wat parmezaanse kaas over te raspen en te bestrooien met vers gemalen peper. Eet smakelijk!