Kleurrijk ontbijt van zwarte rijst, hazelnoot, mango, limoen, passievrucht en kokos.
Hoeveelheid: 4personen
Ingrediënten:
200grzwarte rijst
1rijpe mango
sap van 1 limoen
2rijpe bananen
200mlhazelnootmelk
Update juni 2017
de laatste tijd gebruik ik rijst- of havermelk in plaats van hazelnootmelk. Minstens zo lekker en makkelijker verkrijgbaar.
Voor de garnering:
4eetlepels yoghurt
4(rimpelige) passievruchten
2eetlepel blanke hazelnoten
2eetlepel kokosvlokken of geraspte kokos
Aan de slag:
Kook de zwarte rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Giet de rijst af en laat helemaal afkoelen.
Schil de mango, verwijder de pit en maal het vruchtvlees samen met het limoensap fijn in een blender. Schenk de puree in een kom en zet opzij.
Hak de hazelnoten grof en rooster in een droge koekenpan. Als de hazelnoten beginnen te kleuren voeg je de kokos toe en rooster even mee tot ook dat lichtjes kleurt. Let op: kokos kleurt snel, blijf er dus echt bij.
Pel de bananen, breek in stukjes en pureer samen met de hazelnootmelk en ⅔ van de zwarte rijst in een blender. Voeg de gladde moes bij de achtergehouden rijst en schep door elkaar. Hierdoor krijgt de pap extra structuur en kleur.
Verdeel de rijstepap over 4 potten of kommen, schep de mangopuree erover en schep op elke portie een passievrucht leeg. Schep er de yoghurt op en garneer met de hazelnoot-kokosmix. Eet smakelijk!