Verwarm de oven voor op 50°C, conventionele stand. Zet uit zodra de oven op temperatuur is.
Meng bloem en zout. Voeg gist, melk, water en honing toe en kneed een soepel deeg. Stort het deeg op je aanrecht en kneed nog 10 minuten. Plakt het deeg ietsje? Door het kneden wordt je deeg elastischer èn minder plakkerig. Wacht dus even met extra bloem toevoegen. Leg het deeg in een kom en dek af met plasticfolie. Zet in de oven en laat gedurende 45 minuten rijzen.
Haal aan het einde van de rijstijd het deeg uit de kom en leg voorzichtig op het aanrecht. Druk voorzichtig wat lucht uit het deeg maar kneed het niet meer echt door. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 25 bij 45 centimeter.
Bestrijk de deeglap royaal met pesto en bestrooi met 3/4 van de kaas. Druk de kaas aan zodat het er straks bij het vormen van de twisters niet afvalt.
Snij de deeglap met een pizzasnijder in repen van ongeveer 2 centimeter.
Pak de reepjes deeg één voor één op en leg op een met bakpapier of teflonfolie beklede bakplaat. Leg een kant van de reep op de bakplaat terwijl je de andere kant denkbeeldig om een stokje draait. Draai de pesto-kant naar binnen. Herhaal met de onderzijde en maak alle twisters af. Waarschijnlijk heb je 2 bakplaten nodig.
Dek de bakplaten af met een schone theedoek en wat plasticfolie en plaats ze in de nog enigszins warme oven en laat nog 30 minuten rijzen. Is de oven teveel afgekoeld? Warm dan nog heel even bij en zet weer uit.
Haal na de 2e rijs de bakplaten uit de oven en verwarm de oven op 210°C, conventionele stand.
Strooi de overgebleven kaas over de twisters en plaats de bakplaten terug in de oven als deze op temperatuur is en bak de twisters in 15-20 minuten gaar en bruin.
Haal de twisters uit de oven en eet warm op. Eet smakelijk!
Tips:
Afgekoeld zijn ze ook heel lekker of warm ze bij later gebruik kort op in de oven.
In plaats van brooddeeg kan je natuurlijk ook eens bladerdeeg gebruiken.