Kleurrijke en smaakvolle zomerse salade. Perfect voor bij de barbecue, als lunch of met een broodje erbij als avondmaaltijd.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
2eetlepelsolijfolie
½eetlepelbalsamico azijn
1teenknoflook, geperst of geraspt
sap van ½ citroen
1blikkikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
250grsnoeptomaatjes
½-¾komkommer
3lente-uitjes
½bosjekoriander
150grfeta
zout, versgemalen peper
Aan de slag:
Maak in een grote schaal een dressing van de olijfolie, azijn, citroensap, knoflook, zout en wat versgemalen peper. Voeg de kikkererwten toe en laat het geheel even rusten zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Snij de komkommer en tomaat in kleine stukjes en voeg bij de kikkererwten.
Snij de lent-uitjes in dunne ringetjes, hak de koriander fijn en snij de feta in kleine blokjes. Voeg toe aan de salade en schep alles nog eens goed door elkaar. Eet smakelijk!
Tips:
Heb je nog een beetje salade over? Bewaar in de koelkast en je hebt de volgende dag een heerlijk hapje voor bij de lunch.