Was de tomaten, snij de bovenkanten eraf, hol de tomaten uit en zet de tomatenbakjes opzij. Snij de kapjes en het vruchtvlees van de tomaten fijn en bewaar zoveel mogelijk van het sap.
Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de ui. Pers, als de ui glazig is, de knoflook erbij en voeg gelijk ook de tijm en kurkuma toe. Na een paar minuten voeg je het vruchtvlees van de tomaten ook toe.
Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster of oven en snij er 2 open. Bedek de bodem van een goed ingevette ovenschaal met de 4 halve pitabroodjes.
Schep in iedere tomaat een beetje van het uien-mengsel en verder de rest over de pitabroodjes in de ovenschaal. Zet de tomaten op de broodjes, breek in elke tomaat een eitje en bestrooi met de geraspte kaas. Strooi tot slot de za’atar over de tomaten en zet de ovenschaal in een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven en bak 15-20 minuten of tot de eieren zijn gestold.
Serveer de tomaten met de 2 overgebleven pitabroodjes. Eet smakelijk!
Tips:
Vet de ovenschaal goed in of leg wat bakpapier onderin anders plakken de pitabroodjes aan de schaal vast. Geloof me, je krijgt ze er dan nog maar heel moeilijk uit.
Een heerlijke variatie is om de pita's te vervangen door een bolognese of chili sin carne achtige saus met extra groente. Je kan dat zelf maken van een blik tomaat en stukjes courgette, rode paprika, wortel, ui, linzen en bonen. Of zoals ik deed een stazak gevulde paprika 'uit de oven' van HAK gebruiken. Makkelijk en heel erg lekker!