Deze courgetteburgers zijn een leuke manier om met courgette te variëren. Stevig van buiten en lekker zacht van binnen.
Hoeveelheid: 4-6 stuks
Ingrediënten:
1courgette
1lente-uitje
1teen(tje)knoflook
50grfeta
15gr(vers) geraspte parmezaanse kaas
½theelepelgedroogde tijm
40-50grbloem
1ei
olijfolie
zout en peper
Aan de slag:
Was de courgette, snij de uiteinden eraf en rasp op een grove rasp. Doe alles in een zeef of vergiet en bestrooi met wat zout. Laat ongeveer een half uur uitlekken.
Snij ondertussen het lente-uitje fijn, pers de knoflook, verbrokkel de feta en rasp de parmezaanse kaas.
Roer van het ei en de bloem een mooi beslag en roer er de uitjes, knoflook, feta, parmezaanse kaas en gedroogde kruiden doorheen. Knijp de geraspte courgette flink uit (zie ook de tip hieronder) en roer ook door het beslag. Door de kaas en toegevoegde kruiden vind ik de smaak oké maar als je wilt kun je nog wat zout en peper toevoegen.
Verhit in een koekenpan wat olijfolie, schep beslag voor 2-4 courgetteburgers in de pan en bak de burgers op zacht tot middelhoog vuur aan beide kanten bruin en krokant. Let erop dat de burgers niet te snel bruin worden anders wordt de binnenkant niet gaar. Als de burgers klaar zijn leg je ze op een bord met keukenpapier om goed uit te lekken. Herhaal met het laatste beslag.
Serveer de courgetteburgers met een lekkere salade en/of een kop (maaltijd)soep en je zet een leuke maaltijd op tafel. Eet smakelijk!
Tips:
Voor een pittige burger voeg je nog wat chilipoeder of een gesneden pepertje toe.
Het uitknijpen van de uitgelekte courgette gaat ook heel makkelijk in een schone theedoek. Leg de courgette in het midden van de doek, knijp de doek net boven de courgette dicht en draai strak aan. Doe dit wel boven de gootsteen want er komt veel water vanaf!