Met dit recept geniet je makkelijk en snel van homemade aardbeien-yoghurt(soft)ijs.
Hoeveelheid: 3à 4 porties
Ingrediënten:
250grdiepvries aardbeien
150grGriekse yoghurt
suiker of honing naar smaak
Aan de slag:
Laat de aardbeien iets ontdooien zodat ze niet meer keihard zijn.
Zoet de yoghurt naar smaak met suiker of honing. Hou er rekening mee dat er nog (ongezoete) aardbeien doorheen gaan en je door het invriezen suiker als minder zoet ervaart. De yoghurt mag dus best aan de zoete kant zijn.
Doe yoghurt en aardbeien in een blender en draai tot je een mooi egaal mengsel zonder ijskristallen hebt. Als je te snel stopt zitten er nog ijskristallen in en dat is niet lekker. Als je goed kijkt en af en toe even stopt om te proeven (ja, ijs maken is leuk!) zie je dat het mengsel van grof en korrelig naar mooi glad en zacht veranderd. Als je mengsel klaar is heb je homemade softijs. Je kan dat nu al gelijk opeten of in een ijsmachine of diepvries het aardbeien-yoghurtijs verder laten uitharden. Bewaar het ijs echter niet te lang in de vriezer want dan wordt het heel hard. Dit is echt ijs om gelijk van te genieten. Eet smakelijk!
Tips:
Je kan natuurlijk ook andere soorten fruit gebruiken, bijvoorbeeld bosvruchten of frambozen.
Voor bananenijs vries je schijfjes rijpe banaan in.