Oosters geïnspireerde glass noodles met ei en groente. Licht verteerbaar en zeer smaakvol.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
100grglass noodles
150grwortel, julienne gesneden
125grtaugé
2lente-uitjes, in dunne ringetjes
1teen knoflook
1-2rawit pepertje(s), heel fijn gesnipperd
4eieren
5theelepels (25 ml) lichte soja-saus
1theelepel (5 ml) donkere soja-saus
olie
Aan de slag:
Bereid de noodles volgens de gebruiksaanwijzing. Doorgaans is dat een paar minuten wellen in heet water en daarna afspoelen met koud water.
Klop de eieren met 2 theelepels lichte soja-saus los. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak daarin de eieren. Ik heb een soort grof roer-ei gemaakt maar je kan ook een omelet maken en die in julienne-reepjes snijden.
Verhit in een wok, koekenpan of bijvoorbeeld braadpan wat olie en fruit daarin de gesnipperde peper(s) licht aan. Pers de knoflook erbij en warm even goed door. Voeg dan de wortel toe en laat deze zacht worden. Soms helpt het als je een klein beetje water toevoegt waardoor de wortel als het ware licht gestoofd wordt. Voeg dan de taugé en ¾ van de lente-ui toe.
Meng in een kommetje 3 theelepels lichte soja-saus met 1 theelepel donker soja-saus. Schenk dit over de groente, leg de glass noodles en het ei erop en schep alles door elkaar. Laat het geheel goed warm worden en schep in kommen. Bestrooi met de achtergehouden lente-ui en serveer direct. Eet smakelijk!
Tips:
In plaats van ei kan je natuurlijk ook garnalen of stukjes pittig gekruide kip gebruiken.