Frisse salade met walnoten, knolselderij en kipfilet. Lekker bij barbecue of buffet maar ook heel geschikt als lunchhapje.
Hoeveelheid: 1kipsalade
Ingrediënten:
1(biologische) kipfilet (± 180 gr )
50grknolselderij, julienne gesneden
50grananas op eigen sap (blik)
50grperzik op lichte siroop (blik)
50grzoetzure appel
50grgepelde walnoten
1-2theelepels fijngeraspte ui
2eetlepels mayonaise
2theelepels mosterd
azijn
walnoot
zout, peper, nootmuskaat
boter of olie om te braden
Aan de slag:
Kruid de kipfilet met wat zout, peper en een snuf nootmuskaat en braad in een braadpan of koekenpan gaar. Laat afkoelen op een bord.
Blancheer de knolselderij gedurende 1 minuut, giet in een zeef en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken.
Maak een sausje van de mayonaise, mosterd, azijn en geraspte ui. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
Snij de afgekoelde kipfilet, perzik, ananas en appel in kleine blokjes en hak de walnoten grof. Doe alles in een schaal, voeg de goed uitgelekte knolselderij toe en schep alles door elkaar. Schenk het sausje erover en schep nog een laatste keer goed door elkaar. Schep de kipsalade op een bord of schaal en garneer met wat extra fruit en noten. Eet smakelijk!